joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Suspiciuni de fraudă la Eurovision. Punctajele acordate de juriile din șase țări au fost eliminate

  de - | 15 mai 2022, 2:10 PM | Internaţional | Monden

  0

  Într-un comunicat transmis duminică dimineața, rețeaua de radiodifuziune europeană EBU, organizatorul Eurovisionului arată că „după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale au fost identificate anumite modele de vot neregulate, în rezultatele a șase țări”, scrie Biziday.

  EBU nu precizează care sunt acestea, dar publicația Escxtra, specializată, spune că cele șase țări ar fi România, Polonia, Georgia, San Marino, Azerbaidjan și Muntenegru. Nicio altă sursă nu precizează numele țărilor care au pierdut dreptul de a juriza la această ediție, dar punctajele celor șase țări nu au fost anunțate în direct ci au fost citite de organizatorul concursului.

  Pentru că a luat decizia de a nu lua în calcul notele date de juriile din cele șase țări, EBU arată mai departe că a calculat un rezultat agregat substitut pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală, pe baza rezultatelor altor țări cu vot similar.

  Sursa: Biziday

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.