Surpriză la DSVSA Arad! A fost detașat director de la Neamț în locul fostului șef, Viorel Agud, care s-a pensionat

  de Alin Olteanu | 25 mai 2020, 12:41 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  (foto: vestea.net)

  În urma pensionării, chiar de ziua sa de naștere, în 24 mai, a directorului executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, Viorel Agud, ministerul a numit un nou director, în persoana lui Sorin Ulea. Acesta a fost directorul DSVSA Neamț și a fost mutat pe o funcție similară de conducere, dar la Arad, locul fiind vacant prin plecarea lui Viorel Agud.

  De ce această numire, dintr-o parte a țării în cealaltă? Pentru că, conform legii, funcționarul public cu funcție de conducere poate detașat o perioadă de 6 luni fără acordul lui sau poate fi delegat 2 luni fără acordul lui.Sursele noastre susțin că Sorin Ulea nu a dorit să își dea demisia din funcția de director al DSVSA Neamț și de aceea a fost trimis la… noi în județ.

  Legea prevede de asemenea și cazurile în care funcționarul public poate refuza detașarea sau delegarea ( a) graviditate; b) își crește singur copilul minor; c) starea sănătății, dovedită cu certificat medical, face contraindicată detașarea; d) detașarea se face într-o localitate în care nu i se asigură cazare, în condițiile legii; e) este singurul întreținător de familie; f) motive familiale temeinice justifică refuzul de a da curs detașării).

  Cât o să țină surpriza aceasta? Probabil până se enervează președintele PNL Arad…

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.