joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Surpriză la DSVSA Arad! A fost detașat director de la Neamț în locul fostului șef, Viorel Agud, care s-a pensionat

  de Alin Olteanu | 25 mai 2020, 12:41 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  (foto: vestea.net)

  În urma pensionării, chiar de ziua sa de naștere, în 24 mai, a directorului executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, Viorel Agud, ministerul a numit un nou director, în persoana lui Sorin Ulea. Acesta a fost directorul DSVSA Neamț și a fost mutat pe o funcție similară de conducere, dar la Arad, locul fiind vacant prin plecarea lui Viorel Agud.

  De ce această numire, dintr-o parte a țării în cealaltă? Pentru că, conform legii, funcționarul public cu funcție de conducere poate detașat o perioadă de 6 luni fără acordul lui sau poate fi delegat 2 luni fără acordul lui.Sursele noastre susțin că Sorin Ulea nu a dorit să își dea demisia din funcția de director al DSVSA Neamț și de aceea a fost trimis la… noi în județ.

  Legea prevede de asemenea și cazurile în care funcționarul public poate refuza detașarea sau delegarea ( a) graviditate; b) își crește singur copilul minor; c) starea sănătății, dovedită cu certificat medical, face contraindicată detașarea; d) detașarea se face într-o localitate în care nu i se asigură cazare, în condițiile legii; e) este singurul întreținător de familie; f) motive familiale temeinice justifică refuzul de a da curs detașării).

  Cât o să țină surpriza aceasta? Probabil până se enervează președintele PNL Arad…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.