marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Surpriză imensă la US Open! Simona Halep a fost eliminată de americanca Taylor Townsend

  de Lucian Dănilă | 30 august 2019, 8:11 AM | Sport

  1

  Simona Halep, câștigătoarea turneului feminin de la Wimbledon din urmă cu două luni, a pierdut în turul al doilea la US Open în fața americancei Taylor Townsend (116 WTA).

  Jocul părea unul la îndemâna sportivei din Constanța. În primul set i-a ieșit aproape totul și sportiva de culoare care seamănă cu Serena Williams nu găsea răspunsuri. A fost 6-2 pentru Simona și nimic nu anunța ceea ce avea să urmeze.

  Simona avea și avantajul a trei victorii în meciurile directe cu Townsend, dar cea care avea să schimbe ceva a fost americanca. În setul al doilea a adoptat o tactică de serviciu-voleu, iar cu aceasta a câștigat cu 6-3 cel de-al doilea set. Românca nu a găsit mult timp răspuns la tactica sportivei de culoare și în setul decisiv Townsend a reușit break-ul la scorul de 2-2. Simona a avut avantaj de 40-o în game-ul următor, dar americanca a câștigat patru mingi consecutive, câștigând apoi game-ul pentru 4-2.

  Finalul a fost un adevărat „roller-coaster”. La 5-4 pentru ea, Townsend a servit pentru meci și a făcut repede 40-15. Avea astfel două mingi de meci, dar prima a irosit-o printr-o dublă greșeală. Apoi Simona a salvat și a doua minge de meci a americancei cu un backhand marcă înregistrată și a egalat apoi la 5. Părea că a revenit în meci, mai ales că în game-ul următor a câștigat, dar tot cu dificultate, după ce a salvat o minge de break.

  townsend

  Ne apropiam de punctul culminant al jocului și la 6-5 pentru ea, Simona a avut minge de meci pe serviciul adversarei. A trimis însă foarte tare returul, a fost aut, după care Townsend a reușit să trimită partida în tie-break.

  După 0-2 pentru americancă în tie-break, Simona a reușit să egaleze la 2, apoi la 3. Probabil meciul s-a jucat la scorul de 4-4 pe serviciul Simonei. Câștigătoarea de la Wimbledon a trimis mult afară un forehand relativ ușor și în loc de 5-4 s-a făcut 4-5 și Townsend avea două servicii care puteau să o trimită în turul al treilea.

  Așa s-a și întâmplat, Townsend și-a câștigat ambele mingi și a realizat cea mai mare surpriză de la US Open de până acum.

  Taylor Townsend s-a calificat pe tabloul principal după trei meciuri în calificări, iar acum o va întâlni în turul următor pe Sorana Cârstea, care a trecut după un meci dificil de Bolsova.

  În urmă cu 7 ani, Taylor Townsend a fost interzisă la US Open din cauza greutății. La cum am văzut-o în transmisia televizată, este posibil ca sportiva americancă să se apropie de cifra de 100 de kg.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.