miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Suporter Club UTA rămâne membru în asociația FC UTA Arad! Alexandru Meszar, învins definitiv în instanță

  de Lucian Dănilă | 17 mai 2024, 6:21 PM | Sport | Topic special

  1

  Suporter Club UTA rămâne membru în asociația FC UTA Arad. Alexandru Meszar, conducătorul fără funcție al clubului arădean, la dorința căruia asociația suporterilor a fost scoasă din conducerea clubului, a pierdut definitiv în instanță litigiul cu conducerea SCU.

  Excluderea Suporter Club UTA din asociația FC UTA Arad s-a făcut cu o oră înainte de startul meciului UTA – FC Botoșani, scor 2-2. Mircea Rednic punea cumva acel semieșec pe ceea ce s-a întâmplat înainte de joc. „Știți și voi în ce condiții s-a jucat acest meci”, spunea atunci Rednic.

  Nu era nimeni de vină că Alexandru Meszar atât a putut gândi în acel moment. Decizia sa și a celor din jurul său care ridică mâna la dorințele sale a fost întoarsă la tribunal.

  „𝐒𝐮𝐩𝐨𝐫𝐭𝐞𝐫 𝐂𝐥𝐮𝐛 𝐔𝐓𝐀, 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆ 𝐨 𝐯𝐢𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚̆!

  Asociația Suporter Club UTA a câștigat în aceste zile încă un proces împotriva lui Alexandru Meszar și a celor instalați de el în conducerea clubului UTA. La Adunarea Generală din luna februarie, membri AFC UTA (Meszar, soția lui Meszar, secretara și câțiva angajați ai clubului ce fac parte din conducere) au decis prin hotărârea nr. 1 din 12.02.2024 ca Suporter Club UTA să fie exclusă din clubul UTA.

  O decizie absurdă, prin care Meszar și acoliții săi neagă identitatea clubului, care e conferită de mărcile „UTA” și „Fotbal Club UTA”, deținute de către Suporter Club UTA. Am considerat încă de la început injustă și irațională această decizie, motiv pentru are am decis să acționăm în instanță. Am făcut acest lucru pentru a proteja identitatea clubului UTA, pe care a primit-o datorită SCU și a luptei pe care asociația noastră a dus-o pentru ca această echipă de fotbal nou înființată să poată purta numele „UTA”.

  Suporter Club UTA a atacat hotărârea în instanță, cerând anularea ei și, în paralel, am demarat proceduri juridice de urgență pentru a suspenda decizia de excludere, cel puțin până se va termina procesul pe fond. Am avut câștig de cauză în ordonanța președințială la Judecătoria Arad, prin sentința 1245 / 04.04.2024. Nemulțumiți de decizie, avocații lui Meszar au făcut apel la Tribunalul Arad, dar și această instanță a dat câștig de cauză SCU, prin decizia 320 / 14.05.2024, una definitivă.

  Deciziile Judecătoriei și Tribunalului Arad suspendă excluderea noastră și confirmă că Suporter Club UTA este în continuare membru în clubul UTA, cel puțin până la finalizarea procesului pe fond prin care am cerut anularea integrală a hotărârii.

  Aceasta e o nouă victorie a suporterilor în fața lui Alexandru Meszar și a oamenilor săi (niciunul din ei finanțatori ai clubului), care la finalul anului trecut au încercat să închidă magazinul suporterilor, UTA Official Store. Suporter Club UTA a câștigat acea speță atât la Tribunalul București, cât și la Curtea de Apel București.

  De asemenea, pentru că nu ne-au fost puse la dispoziție documente și informații financiare din cadrul clubului, Suporter Club UTA s-a îndreptat în instanță împotriva celor care conduc clubul și a obținut o primă victorie în acest sens (sentință Judecătoria Arad nr. 4407/29.11.2023). De fapt, constatăm că aici a fost toată miza lui Alexandru Meszar: blocarea accesului SCU la documente și teama că acțiunile lor, cu iz cel puțin contravențional, ajung să fie cunoscute de către suporteri.

  SCU este singurul lor impediment, singurul obstacol în a-și face de cap când vine vorba despre modul în care sunt cheltuite milioane de euro venite de la suporteri prin achiziționarea de bilete și abonamente, respectiv banii primiți de la Primăria Municipiului Arad, prin CMCA, bani care de fapt sunt tot ai suporterilor, din taxele și impozitele acestora. Suntem conștienți că acestea sunt rațiunile care stau la baza refuzului de a ne pune la dispoziție documentele financiare, dar și la baza deciziei de a ne exclude din club. Dar, în același timp, avem încredere că instanțele judecătorești își fac treaba și iau deciziile corecte, dovadă stând aceste procese castigate deja cu cei care vremelnic conduc clubul de fotbal UTA.

  𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐧𝐨𝐢 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝐔𝐓𝐀 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚̆!
  𝐔𝐓𝐀 𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚̆!”

  scu 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.