luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sudorii arădeni vor locul I în Estonia

  de - | 23 august 2017, 10:01 AM | Știri Arad

  0

  Pentru al doilea an conscutiv, Şcoala de Sudură din Arad, care funcţionează sub egida Filialei Judeţene Arad a Confederaţiei Patronatul Român, s-a calificat la „European Enterprise Promotion Awards 2017”, secţiunea Antreprenoriat responsabil și global”, care se va desfăşura în acest an la Talin, capitala Estoniei.

  Având grup ţintă intreprinderile mici, tineri, şomeri, persoane necalificate,  precum şi persoane peste 50 de ani care îşi doresc reconversie profesională, Şcoala de Sudură este un proiect care vine în sprijinul atât al agenţilor economici din Arad, dar şi a celor din ţară sau străinătate, şi nu în ultimul rând în sprijinul Facultăţii de Inginerie, deoarece cei mai buni dintre muncitorii calificaţi la noi au devenit studenţii Universitatii „Aurel Vlaicu” din Arad.

  Faptul că în cei doi ani de instruit  am reuşit să calificăm 144 de persoane, dintre care 28 au provenit din mediul șomajului, şi toţi au reuşit să lucreze apoi în meseria de sudori fiind cotaţi ca buni specialişti au ridicat standardele de pregătire profesională ale Şcolii de Sudură arădene.

  Pornind de la premise că nici o intreprindere mică sau mijlocie nu poate rezista pe piaţă decât dacă va promova produse sau servicii de calitate superioară şi având ca deviză „Vom reuşi împreună!”, Şcoală de Sudură prin angajaţii ei  a sta la dispoziţia oricărei intreprinderi pentru a-i sprijini să îşi pregătescă şi să îşi califice personalul în domeniul sudării, a prelucrărilor mecanice, a prelucrărilor prin aşchiere.

  „Locul şase obţinut anul trecut la Bratislava, din cele 29 de ţări participante, şi recunoaşterea internaţională  alături de şcoli şi firme cu tradiţie în domeniu ne-au ambiţionat ca şi în acest an să ne înscriem la European Enterprise Promotion Awards 2017, secţiunea «Antreprenoriat responsabil si global», concurs organizat de Uniunea Europeană, şi dorim ca de această dată să demonstrăm că suntem cei mai buni, şi de ce nu, să obţinem locul I  la evenimentul care se va desfăşura în capitala Estoniei,  Talin.

  Orice intreprindere mică nu va rezista pe piaţă dacă nu promovează produse sau servicii de înaltă calitate, iar acest lucru poate fi făcut doar dacă firmele deţin personal profesional, de înaltă calificare. Şcoala de Sudură prin cei care se ocupă de instruirea teoretică şi practică, stă la dispoziţia oricărei intreprinderi pentru a-i sprijini să îşi pregătescă şi să îşi califice personalul în domeniul sudării, a prelucrarilor mecanice, a prelucrărilor prin aschiere. De asemenea dorim să oferim o şansă tinerilor ieşiţi de pe băncile şcolilor care încă nu au o meserie, să îi iniţiem în tainele sudării şi să le oferim şansa găsirii unui job bine plătit fie în ţară fie în străinătate, deoarece diplomele emise de noi sunt girate de Ministerul Muncii, Familiei Justiţiei Sociale si Ministerul Educaţiei Naţionale, fiind însoţite de un certificat de competenţe profesionale dobândite pe durata cursului. Aceste Certificate sunt recunoscute în toate ţările din Uniunea Europeana ceea ce le da posibilitatea tinerilor să se angajeze în orice ţară membră UE, mai mult să fie plătit calificat la acelaşi nivel cu cetăţenii ţărilor respective. Preocuparea pentru om este un lucru care ne-a ajutat să câştigăm puncte în plus la concursul European Enterprise Promotion Awards 2017, iar strânsa colaborare pe care o avem cu Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Facultatea de Inginerie, ne «obligă» moral ca pe cei mai buni meseriaşi să îi recomandăm, să îi încurajăm şi să îi susţinem să se înscrie la Secţia de Ingineria Sudării, fiind convinşi că atunci când vor fi absolvenţi şi vor merge în producţie vor şti foarte bine ce au de cerut subalternilor.

  Ne dorim din tot sufletul aşa cum spunea la început să fim câştigători şi dacă vom reuşi este pentru că suntem o echipă, a declarat Ioan Marin Crişan, preşedintele Filialei Arad a Confederaţiei Patronatul Român şi directorul Şcolii de Sudură.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.