luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „De ce solicitările ne sunt respine, de ce atâta răutate, de ce atâta nepăsare?” – Scrisoare deschisă adresată primarului Gheorghe Falcă de către Filiala Arad a Confederaţiei Patronatul Român

  de Special Arad | 23 noiembrie 2018, 12:28 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  Filiala Judeţeană Arad a Confederaţiei Patronatul Român a transmis astăzi o scrisoare deschisă primarului Gheorghe Falcă, prin care se formulează nemulțumirea filialei – care reprezintă peste 100 de firme și peste 14.000 de angajați – privind refuzul sistematic al administrației locale de a moderniza Zona Industrială Vest, mai exact de a monta indicatoare de circulație care să interzică staționarea și abandonarea mașinilor de mare tonaj.

  Ignorarea administrației locale persistă deja de peste cinci ani, potrivit preşedintelui Filialei Arad a Confederaţiei Patronatul Român, ing. Ioan Marin Crişan, ce care semnează scrisoarea deschisă, pe care o redăm mai jos integral:

  „În calitate de preşedinte al Filialei Judeţene Arad  a Confederaţiei Patronatul Român, organizaţie care numară peste 126 de firme şi peste 14.000 de angajaţi, am sesizat timp de peste 5 ani în cadru comisiei de dialog social,  dar şi personal, în cadru oficial, respectiv audienţe, cărora le-a fost adăugată o petiţie scrisă a unui număr de 10 firme transmisă în decembrie 2013,  problemele din zona industială vest, unde îşi au sediul firme unde lucrează peste 20.000 de angajaţi.  

  Am solicitat de fiecare dată modernizarea zonei prin montare de indicatoare de circulaţie care să interzică staţionarea şi abandonarea maşinilor de mare tonaj, respectiv a tirurilor pe domeniul public, deoarece acest lucru ingreunează mult circulaţia autobuzelor care duc şi aduc muncitorii spre şi dinspre locul de muncă.

  Datorită maşinilor abandonate, şi  a lipsei indicatoarelor autobuzele au întârzieri de  15 -20 de minute zilnic. În fiecare autobuz sunt transportaţi 40-50 de muncitori, şi la un calcul simplu vedem ca se aduna la fiecare autobuz 12 ore de muncă pe schimb. Întrebare care se pune este cine plateşte pagubele acestor firme.

  În urmă cu 5 ani, am primit din partea primăriei la sesizările făcute urmărorul răspuns sec, format din trei cuvinte: «Comisia respinge solicitările».

  Se pune întrebarea, de ce solicitările ne sunt respine, de ce atâta răutate, de ce atâta nepăsare, când de fapt noi am solicitat condiţii decente de transport pentru  cei ce lucrează în zona industrială.

  În urmă cu 2 ani, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, domnul Iustin Cionca s-a sesizat şi m-a anunţat personal că se vor aloca aproximativ 25 de milioane lei pentru montarea indicatoarelor şi implicit a fluidizării traficului.

  Au fost montate 10 – 15 indicatoare, insuficiente însă pentru a acoperi zona respectivă.

  Poliţia statală, care a fost sesizată, ne-a oferit sprijinul, însă lipsa indicatoarelor şi a bazei legale nu a permis sancţionarea şoferilor indisciplinaţi.

  Poliţia locală a încercat să ne sprijine prin dirijarea circulaţiei la ore de vârf, dar au abandonat acţiunea după trei luni.

  Demersurile mele au continuat, sesizările au continuat, iar primarul pentru a se răzbuna şi în incercarea de a ne inchide gura a trimis poliţia locală cu ordin clar de a căuta neregului şi de a amenda firmele din zona respectivă.

  Doresc să îi  reamintesc primarului Gheorghe Falcă cu nu mai poate comite abuzuri după bunul său plac, deoarece este în vigoare legea prevenţiei şi orice la orice control efectuat se va da în prima fază un avertisment şi daca în termen de 30 de zile nu se va remedia neregula se poate trece la aplicarea amenzilor.

  De asemenea, doresc să îi reamintesc primarului Gheorghe Falcă despre o situaţie asemenătoare pe strada Eftimie Murgu – Penitenciarul de femei unde de 20 de ani nu s-a făcut nici o modernizare şi unde atât agenţii ecomonici cât şi locuitorii din acea zonă îşi distrug maşinile.

  Ar fi bine ca atât primarul, cât şi poliţiştii locali care acţionează la comanadă să se ocupe de problemele serioase ale oraşului, nu de lucruri mărunte”.

   

  Ing. Ioan Marin Crişan – preşedintele Filialei Arad a Confederaţiei Patronatul Român.

   

  Petiţia semnată de 10 firme din Zona Industrială Vest, transmisă Primăriei în decembrie 2013:

  20181123 105430

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Legat de camioanele care stationeaza pe domeniul public din parcul industrial Vest si mai exact pe marginea drumului in proximitatea fabricilor unde isi desfasoara activitatea angajatii mai sus mentionati pot spune ca majoritatea acestor camioane asteapta sa descarce materie prima sau sa incarce produs finit exact de la aceleasi unitati de productie unde sunt angajati acesti oameni. Daca camioanele acelea nu ar exista nu cad rostu auto buzelor 🙂 … Pamflet … ar trebui amenajate in aceste parcuri sau macar prinse in proiect parcari speciale pentru camioane … dar cine gandeste in avans in tara asta ?

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Trebuie sa vorbim cinstit,camioanele care incarcă s-au descacă de la o firmă intră in curtea firmei unde are treabă, nu deblochează remorca și o lasă in voia leli 3-4 zile,mai grav am monitorizat cu Politia statală remorci abandonat 3 LUNI de zile,multi șoferi staționează ilegal pt.ca să nu plătească AUTORIZAȚIE,ce face poliția locală? Domnule PILIF ori Filip dacă citim invers nu mai spălați morții,dacă ai găini faceți-le coteț,cine deține parc auto trebuie să aibă garaj cu capacitatea după nr. de mașini pe care le deține.Doresc sa atenționez pe primarul Falcă Gheorghe că toți propietarii de firme au plătit la primărie utilitățile ( Ex. 47 000 Euro pt. 5000mp ). Trebuie sa intrăm in scurt timp la normalitate,nu se mai tolerează șmecheriile !

    +2 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.