Subsolul Spitalului „Municipal”, destinat spitalizării de zi, a fost inundat ieri seara. „De mai mulți ani ne confruntăm cu această problemă”

  de Special Arad | 3 iulie 2020, 8:27 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: Google Street View / Cristian Ionescu)

  În cursul serii de ieri, datorită precipitațiilor abundente – cod portocaliu de vijelii și precipitații cu peste 30 – 45 l/mp, sistemul de colectare a apelor menajere și pluviale nu a mai făcut față și s-a inundat subsolul clădirii destinat spitalizării de zi din cadrul Secției Balneologie și Recuperare Medicală de pe strada Piața Mihai Viteazu (fostul Spital Clinic Municipal), anunță Spitalul Clinic Județean de Urgență într-un comunicat.

  Angajații Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au intervenit pentru a evacua apa din subsolul clădirii, fiind dirijată înspre rețeaua de canalizare a orașului.

  „De mai mulți ani ne confruntăm cu această problemă în momentul în care sunt precipitații abundente. Ca urmare a discuțiilor cu reprezentanții Primăriei Municipiului Arad, care are în proprietate clădirea și care trebuie să realizeze lucrările de reparație, am fost asigurați că luni vor începe lucrările necesare în vederea refacerii sistemului de colectare a apelor menajere și pluviale. În ceea ce privește prejudiciul cauzat au fost afectate unele obiecte de mobilier folosite de către personalul medical care își desfășoară activitatea la parterul acestei clădiri”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager  interimar Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

  Menționăm faptul că în subsolul clădirii, până la începerea pandemiei COVID-19 funcționa baza de tratament pentru pacienții care erau internați pe secție sau care aveau nevoie de diferite proceduri medicale în regim de ambulatoriu. Această activitate a fost sistată, iar la parter sunt funcționale saloanele, acestea fiind folosite pentru pacienții suspecți de COVID-19 până la sosirea rezultatului.


  Foto: Cristian Ionescu / Facebook, grupul „Falcă, lasă-ne!”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.