miercuri, 6 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update După o tură de ploaie mai zdravănă, pasajul din Micălaca – Voinicilor e din nou „Mica Veneție”. Cum „se scoate” Compania de Apă

  de Raluca Medeleanu | 27 septembrie 2022, 9:18 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

  6

  După ce municipalitatea ne promisese că s-a rezolvat problema și că pompele funcționează la capacitate optimă, nu a durat prea mult până ce vechea, am putea spune deja veșnica problemă de la pasajul de pe Voinicilor, din cartierul Micălaca, a reapărut.

  Apa din nou se extinde încât încurcă complet traficul și ne face să ne gândim cu amuzament că Aradul ar trebui redenumit „Mica Veneție”, dacă vechea denumire de „Mica Vienă” nu mai corespunde defel pentru realitatea înconjurătoare.

  Fotografiile au fost preluate de la arădenii care le-au postat pe grupul de Facebook Arad Traffic, postări la care comentariile oamenilor nemulțumiți nu au încetat să apară:

  „Dă, Doamne, un meteorit în asfalt, să aibă unde să se scurgă apa, că toți bani pt. lucrări se bagă în buzunar!”, a scris cineva.

  „Iar navigam pe satul Arad!”, s-a amuzat un alt cetățean.

  „Veneția săracilor!”, a scris o cetățeancă.

  „Trebuie pus colacul peste pupăză”, a glumit altcineva.

  „Ca de obicei după ploaie!”, a mai scris un cetățean.

  Update

  După publicarea articolului, la aproximativ 40 de minute, a emis și Compania de Apă Arad un comunicat prin care explică motivul producerii problemei. Aflăm că nu doar pe Voinicilor a fost inundație, ci și în alte zone.

  „Aradul a fost în această seară sub avertizare nowcasting de vreme severă. Din cauza cantităților mari de precipitații (35-40 l/mp) în timp scurt, canalizarea a făcut cu greu față. 5 autospeciale, motopompe și vidanje, au intervenit în zona pasaj strada Voinicilor, în zona centură cartier Subcetate și pe str. Troiei. Deoarece județul Arad este în continuare sub avertizare cod galben de averse și ploi torențiale, echipele de intervenție sunt pregătite pentru a răspunde, dacă e cazul, solicitărilor sosite la Dispeceratul canal al Companiei”, transmite Compania de Apă Arad.

  309268400 5526082130780774 9110302950883698635 n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. … dar noi vrem, în continuare, Parcări subterane si alte NOI Pasaje (pt .rezolvarea unor probleme de fluiditate a traficului), când noi, NICI LA SINGURUL PE CARE-L AVEM (și nici acesta nu e prea adânc), NU SUNTEM ÎN STARE să rezolvăm problema inundării lui, de peste 20 de ani!!! 😎
   Vorba aia: „Ce-i trebuie chelului? Tichie de mărgăritar!”
   Adică, dacă tot avem o problemă de inundare, care NU SUNTEM CAPABILI s-o rezolvăm DEFINITIB, de ce să nu creeăm mai multe…?! 😲

   +15 voturi
   +1
   -1
  2. In mod normal,si intr-un oras normal,conducerea companiei de apa ar trebui demisa imediat,iar costurile interventiei sa le suporte.Bineinteles ca jigodiile politice de la companie si-au acordat prime grase,considerind ca sunt indreptatiti.Dar cine sa-i demita? O conducere a orasului mai incompetenta decat ce care ar trebui demisi ? Mafia Partidului Netrebnicilor si Lichelelor conduce orasul.

   +20 voturi
   +1
   -1
  3. Pă, la Arad, Compania de Apă, este condusă de rebuturi din politică, presă, și cumetrii! Cum naiba să facă față, o pițipoancă ca ,,GYANY PISTRU” un oropsit al ziarelor Arădene, Sorin Ghilea, niște amarăți de soartă, din cumetrii cu ,,EDILUL FALCONETI” care niciun n-au auzit de ,,APA CANAL” ARAD, s-au n-au știut decât că acolo se primesc salarii babane, fără a fi răspunzător!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.