sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  SUA au în vedere adăugarea României în programul de renunţare la obligativitatea vizelor

  de - | 27 octombrie 2021, 8:10 AM | Internaţional

  0

  Secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, a declarat marţi că Statele Unite iau în considerare adăugarea a patru ţări în programul de renunţare la obligativitatea vizelor (visa waiver) care permite deplasarea în Statele Unite fără viză pentru o şedere de până la 90 de zile, transmite Reuters.

  „Avem patru candidaţi în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria şi România”, a declarat Mayorkas la un eveniment din industria turismului, citează Agerpres.

  „Suntem foarte, foarte concentraţi pe program”, a adăugat oficialul american, care a precizat că acest program oferă beneficii economice şi de securitate semnificative.

  În luna septembrie, Statele Unite au adăugat Croaţia în programul de scutire de vize.

  Directorul executiv al Asociaţiei de turism din SUA, Roger Dow, a declarat marţi că adăugarea Croaţiei reprezintă un impuls de 100 de milioane de dolari pentru economia SUA.

  „De fiecare dată când sunt adăugate ţări, călătoriile pur şi simplu cresc”, a spus Dow.

  În luna februarie, Mayorkas a discutat cu comisarul european pentru afaceri interne şi ambii „şi-au exprimat interesul continuu pentru menţinerea Acordului dintre SUA şi UE privind utilizarea şi transferul de date din registrele cu numele pasagerilor (PNR) şi pentru colaborarea cu Bulgaria, Croaţia, Cipru şi România pentru a îndeplini condiţiile pentru Programul visa waiver”.

  În prezent, în programul SUA de renunţare la obligativitatea vizelor se află 40 de ţări.

  Pentru a putea participa la programul american de scutire de vize, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţe legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, inclusiv a reglementărilor în domeniul imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

  Sursa: Hotnews.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.