marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Studiu „Eurobarometru”: 74% dintre tinerii români sunt pro-europeni și optimiști privind viitorul Uniunii

  de Special Arad | 4 mai 2022, 5:30 PM | Naţional

  0

  Comunicat. Ediția de iarnă-primăvară a Eurobarometrului standard, principalul studiu de opinie publică realizat de Comisia Europeană, tocmai a fost publicat și se concentrează pe monitorizarea principalelor evoluții din întreaga Uniune Europeană. Studiul este realizat prin intermediul unor interviuri față-în-față, în toate statele membre și o serie de țări terțe.

  Studiul arată că 74% dintre tinerii români sunt optimiști în ceea ce privește viitorul Uniunii Europene și ilustrează o mai mare deschidere și susținere pentru politicile europene decât alte categorii de vârstă.

  Când vine vorba de nivelul de satisfacție al vieții pe care o au, au fost înregistrate două valori de 64% și 74% pentru categoriile de vârstă 15-24 de ani și, respectiv, 25-34 de ani. 61% dintre cei din grupa 25-34 ani sunt mulțumiți de direcția pe care o ia viața proprie, iar 70% sunt mulțumiți de locul de muncă pe care îl au.

  În termeni de principale preocupări, tinerii consideră sistemul de educație este una dintre principalele provocări cu care se confruntă, alături de situația economică, șomaj, locuințe, mediul înconjurător și schimbările climatice, și au o opinie pozitivă asupra comerțului liber, ca politică internațională.

  Tinerii de peste 25 de ani sunt, în mod consecvent, mai deschiși față de politicile europene decât alte categorii de vârstă, având o părere puternic pozitivă despre acestea. Tot ei apreciază că valorile și solidaritatea sunt cele care contribuie la sentimentul de comunitate, alături de economie, educație, statul de drept și cultură.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.