joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Studenții trimit guvernanților cozonac cu rahat și cacao, în semn de nemulțumire pentru bugetul acordat educației

  de - | 22 decembrie 2021, 10:20 AM | Naţional

  0

  (foto: Almanah Online)

  Liderii studenților anunță că vor merge, miercuri, la Ministerul Educației și la Guvern, pentru a le oferi guvernanților cozonac cu rahat și cacao, în semn de nemulțumire față de bugetul acordat educației, infomează Europa FM.

  „Cozonacul cu rahat este simbol al atitudinii guvernanților – indolență îmbrăcată în vorbe goale – pe care studenții nu o acceptă”, transmite Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

  Asociația mai spune că recurge la acest gest inedit după ce Guvernul Ciucă a aprobat proiectul de buget după nici o zi lucrătoare de la publicare, fără a organiza o dezbatere publică cu studenții.

  „Procentul de 2,28% din PIB alocat educației este rușinos și reprezintă un mesaj privind importanța educației pentru decidenți”, mai transmit cei de la ANOSR.

  Studenții au mai cerut o creștere a fondului pentru burse de aproape 120 de milioane de lei, respectiv 0,009% din PIB, jumătate din sumă reprezentând doar ajustarea cu inflația, spun tinerii.

  „Este de-a dreptul aberant cum în fila de buget dedicată Ministerului Educației se prevede drept obiectiv corelarea nivelului burselor cu nevoile studenților, pentru a nu se realiza, de fapt, nicio modificare”, adaugă Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, în ziua în care studenții vor duce cozonac cu rahat și cacao guvernanților.

  Bugetul Ministerului Educației va fi, în 2022, de 29,98 miliarde de lei, potrivit proiectului publicat de Ministerul Finanțelor. Este cea mai mică alocare din ultimii 4 ani către acest minister, arată o analiză Edupedu.ro, realizată pe baza datelor publicate de Ministerul Finanțelor și Institutul Național de Statistică.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.