Cozonacii românești cuceresc tot mai mult piețele din UE, SUA și Australia

  de - | 23 April 2022, 9:08 AM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Cozonacii româneşti se vând tot mai bine peste graniţe. Exporturile de produse de panificaţie în țările Uniunii Europene au crescut cu 30 la sută în 2021, informează Pro TV.

  Specialitățile autohtone au ajuns și peste ocean, în piețele din Statele Unite, Canada şi chiar Australia, locuri în care trăiesc comunități mari de români. La noi, anul acesta, pe mesele pregătite de sărbătoare, vor poposi pentru scurt timp, 6 milioane și jumătate de cozonaci.

  Cozonacii noștri cuceresc tot mai mult piețele externe. Anul acesta au fost trimiși 350 de mii spre magazinele din Uniunea Europeană, Statele Unite, Canada sau Australia.

  „Sunt români cu business-uri locale care ne contactează și noi asigurăm livrarea”, spune Estera Husac, manager patiserie.

  „Trimitem foarte multă marfă la export, chiar sute de cozonaci în Germania și în Spania”, spune Alina Petric, manager patiserie.

  Citește continuarea pe stirileprotv.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.