Fântânele i-a comemorat pe cei dragi și trecuți dincolo!… Nicio cruce nu a rămas singură de Paștele Morților

  de Lucian Dănilă | 27 April 2014, 8:34 PM | Știri Arad

  0

  Tradiția paștelui Morților se simte din plin la Fântânele. Respectul pentru cei pe care i-au pierdut, amintirea lor, i-a făcut pe foarte mulți oameni din comuna arădeană să se prezinte la cimitir, fiecare lângă crucea celui drag.

  Cu mic cu mare, cu cozonaci sau lumânări, cu ouă și cu lacrimi, fiecare cruce avea alături pe cineva care îl plângea pe cel al cărui nume era scris pe ea. Așa se întâmplă în fiecare an în comuna aflată la doar doi kilometri distanță de Arad. Sute de oameni cântă „Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând”, într-un loc multicolorat de florile puse pe fiecare mormânt.

  La intrarea în cimitir mașinile erau înghesuite care pe unde a mai prins un loc. Probabil, la orele amiezii, comuna era aproape goală. A fost singura zi din an în care se spune că morții sunt liberi… Tocmai de aceea, cei dragi le-au stat alături.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.