luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Studenții Facultății de Design UAV sărbătoresc 100 de ani de Bauhaus cu o expoziție

  de Tomck@t | 10 iulie 2019, 3:50 PM | Cultură

  0

  Joi, 11 iulie, de la ora 19:30, Facultatea de Design din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” îi așteaptă pe toți cei interesați la sediul insituției de pe Calea Zimandului nr. 8, la expoziția de grup „100 after Bauhaus”.

  Vernisajul expoziției-eveniment este organizată de studenții, masteranzii și absolvenții Facultății de Design din Arad cu ocazia aniversării a 100 de ani de la nașterea mișcării artistice și a scolii de arhitectură și design Bauhaus.

  Această școală și mișcare artistică, generată de către arhitectul și pedagogul german Walter Gropius în orașul Weimar în 1919, a funcționat la maxima sa anvergură între anii 1919 – 1933 în trei orașe germane: Weimar, Dessau și Berlin, devenind în timp, în ciuda interzicerii lor de către naziști în 1933, unul dintre cele mai importante și inspirante curente ale arhitecturii moderne și, mai ales, al stilului cunoscut sub numele de stil internațional. Chiar mai mult, odată cu emigrarea fondatorului mișcării artistice Bauhaus, Walter Gropius, în Statele Unite ale Americii, această mișcarea artistică cunoaște o renaștere cunoscută sub numele generic de „Stilul The New Bauhaus”. La rândul său, The New Bauhaus devine un factor educativ, inspirant și stimulativ pentru multe alte generații de arhitecți și artiști plastici, care au propagat sau încă propagă esența stilului originalului Bauhaus până în prezent (Sursa: Wikipedia).

  Clădirile Bauhaus din Weimar și Dessau au fost înscrise în anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.