O clădire plutitoare care pare să fie compusă din niște bețe va fi noua senzație turistică a Suediei | Foto

  de - | 21 februarie 2018, 2:09 PM | Foto

  1

  Un hotel & spa care îmbină armonios arhitectura cu un design modern este pe cale să devină una dintre cele mai mari atracții turistice în Suedia. Pe timpul iernii, de la distanță, clădirea pare a fi o adunătură de bețe înfipte în gheață, iar vara, o operă de artă contemporană plutitoare pe apă.

  Hotelul Arctic Bath and Spa este o clădire circulară, care va găzdui o sală de tratament spa, patru saune, o baie exterioară rece, o baie fierbinte, dușuri exterioare și interioare, dar și două vestiare pentru vizitatori și turiști. Cele șase camere de hotel incluse, de asemenea, plutesc sau rămân înghețate pe gheață, în funcție de perioada din an.

  Data exactă a deschiderii oficiale nu este cunoscută deocamdată, dar s-a anunțat în repetate rânduri că va fi gata anul acesta.


  Este situată în localitatea Harads din Suedia, la aproximativ 50 de kilometri de Cercul polar arctic. La ultimul recensământ, în 2010, localitatea avea doar 501 de locuitori.

  Potrivit spatiulconstruit.ro, proiectul a fost dezvoltat de Kent Lindvall, Per Anders Eriksson, Robert Lundqvist, Patrik Jonsson și AnnKathrin Lundqvist.


  Architecții specializați în design Bertil Harstrom și Johan Kauppi, ambii din Suedia, au tradus conceptul de design folosind un mobilier minimalist. Designul spa-ului și al hotelului nu numai că este uimitor în aspectul său, dar este și creat la cele mai înalte standarde de mediu, lăsând un impact minim asupra mediului.  Surse foto: hokuwalk.com, prestigeonline.com, BT.com, offthemap.travel, Arctic Bath AB (Facebook)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.