duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Studenții care au sugrumat un coleg, într-un bloc din Vlaicu, au fost condamnați de Tribunalul Arad

  de Ioana Costaș | 30 iunie 2023, 1:41 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Cei doi studenți marocani în vârstă de 20, respectiv 21 de ani, care au spânzurat un tunisian în vârstă 32 de ani, student și el la Arad, la începutul lunii august 2022, într-un bloc din Vlaicu, și-au primit astăzi pedepsele. Totul ar fi pornit, se pare, de la consumul de alcool și droguri care a condus la un conflict între tinerii marocani – studenți la Medicină – și cel tunisian, care a escaladat, totul culminând cu uciderea studentului în vârstă de 32 de ani.

  Tinerii marocani și-au bătut colegul, iar apoi l-au sugrumat până când acesta a leșinat și a decedat. Dimineața, unul dintre cei doi marocani a sunat la 112 și a solicitat ajutor medical pentru colegul tunisian, însă acesta era decedat.

  Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a instrumentat cauza și a dispus trimiterea în judecată a studenților marocani: „La data de 4 august 2022 la apartamentul unde locuiau inculpaţii a sosit şi victima B.S.M.R.- cetăţean tunisian, pe care inculpatul F.A. l-a cunoscut în aceeaşi zi, consumând împreună mai multe beri la două terase din cartierul A. Vlaicu.

  Pe fondul consumului de alcool şi droguri, în noaptea de 4 spre 5 august 2022 între victima B.S.M.R. şi inculpaţii F.A. şi B.M. au apărut anumite neînţelegeri care au degenerat într-un conflict fizic. În timp ce se îmbrânceau, F.A. a apucat victima cu mâinile de gât şi a început să o strângă puternic. În acest timp, coinculpatul B.M. i-a aplicat victimei lovituri cu pumnii în zona stomacului şi cu un cablu TV și a lovit-o peste picioare în scopul de a menţine victima imobilizată.

  Inculpatul F.A. a strâns de gât victima până a leşinat şi a decedat. În dimineaţa zilei de 5 august 2022, în jurul orelor 06:00, inculpatul B.A. a apelat 112, iar echipajul de pe ambulanţă a încercat resuscitarea victimei, care însă decedase. Cadavrul a fost transportat la sediul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Arad în vederea efectuării necropsiei.

  La data de 5 august 2022 inculpaţii au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 6 august 2022 judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad a admis propunerea de arestare preventive formulate de către procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, dispunând arestarea preventive a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile”.

  14 și 7 ani de închisoare pentru crima din Vlaicu

  Tribunalul Arad a hotărât să-i condamne pe aceștia la 14, respectiv 7 ani de închisoare cu executare pentru omor.

  „Condamnă pe inculpatul Fqiyah Aymen, fără antecedente penale, arestat preventiv în Penitenciarul Arad, la 14 ani închisoare pentru infracţiunea de omor. Condamnă pe inculpatul Belyazid Mehdi, fără antecedente penale, arestat preventiv în Penitenciarul Arad, la 7 ani închisoare pentru infracţiunea de omor”, se arată pe portalul portal.just.ro. Sentința Tribunalului Arad nu este definitivă.

  De asemenea, instanța a admis acțiunile civile înaintate de familia victimei, astfel că cei doi marocani au de plătit zeci de mii de euro cu titlu de daune materiale și daune morale.

  „Admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă Ben Souissi Ep Grussling Lamia şi în consecinţă: Obligă inculpaţii Fqiyah Aymen şi Belyazid Mehdi în solidar, să plătească părţii civile suma de 4053, 21 Euro şi 133,90 dinari tunisieni, cu titlu de daune materiale, suma de 15.000 euro cu titlu de daune morale, cu dobânda legală de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la achitarea efectivă a sumei şi suma de 30595,28 lei cheltuieli judiciare.

  Admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă Hajjem Moufida şi în consecinţă: Obligă inculpaţii Fqiyah Aymen şi Belyazid Mehdi în solidar, să plătească părţii civile suma de 60.000 euro cu titlu de daune morale, cu dobânda legală de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la achitarea efectivă a sumei şi suma de 9141,58 lei cheltuieli judiciare.

  Admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă Ben Souissi Sofiene şi în consecinţă: Obligă inculpaţii Fqiyah Aymen şi Belyazid Mehdi în solidar, să plătească părţii civile suma de 5.000 euro cu titlu de daune morale, cu dobânda legală de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la achitarea efectivă a sumei şi suma de 9187,99 lei cheltuieli judiciare. Obligă inculpaţii să plătească statului suma de câte 6360,25 lei fiecare cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”.

   

  Citește și: Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad ne-a descris cum s-a produs crima din Vlaicu. Doi marocani au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.