joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Update Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad ne-a descris cum s-a produs crima din Vlaicu. Doi marocani au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

  de Raluca Medeleanu | 7 august 2022, 10:46 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  6

  Blocul X18

  Vineri dimineață, locatarii din blocurile X18 și X19 s-au trezit cu Poliția la ei în curte. Doi tineri chiriași au fost arestați, iar criminaliștii au început să facă cercetări la fața locului. Ce s-a întâmplat? Se pare că în noaptea respectivă, unul dintre cei doi a strangulat o persoană, în timp ce celălalt filma cu telefonul.

  Incidentul s-a produs într-un apartament de la etajul 2 din scara B a blocului X18, unde Fqiyah Aymen și Belyazid Mehdi – cetățeni străini – stăteau în chirie.

  O femeie care locuiește în bloc ne-a declarat că a auzit zgomote vineri la 4 dimineața, iar apoi când a plecat la 7 dimineața către serviciu era deja Poliția acolo. Cei doi tineri au fost atunci arestați, iar polițiștii de la Criminalistică au mai făcut cercetări până în jurul orei 8 jumătate. Din ce au înțeles vecinii, se pare că unul dintre ei o suspecta pe iubită că ar fi avut o idilă și a început să o strângă de gât până când aceasta a murit, iar celălalt tânăr filma momentul cu telefonul.

  Pe portalul instanței apar următoarele precizări: „În baza art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad în dosarul nr. 398/P/2022 şi Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu 6 august 2022 şi până la data de 4 septembrie 2022, inclusiv, a inculpaţilor: 1.- FQIYAH AYMEN şi 2.- BELYAZID MEHDI. Respinge cererea formulată de inculpaţi prin apărător, de luarea măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 1252 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu, din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad. În baza art. 273 al.4 şi 5 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 309 lei, reprezentând onorariu interpret de limba engleză asigurat pentru audierea inculpaţilor, din fondurile Ministerului Justiţiei . Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 6 august 2022, ora.18.40”.

  Update

  Informațiile inițiale oferite de vecini se pare că au fost eronate, victima nefiind iubita unuia dintre cei doi chiriași, ci persoana omorâtă a fost un alt bărbat, cetățean străin, din Tunisia. Acesta avea 32 de ani.

  Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Ruxandra Tarcea, ne-a informat că inculpații sunt doi marocani, unul născut în anul 2002, iar celălalt cu vârstă apropiată, ambii fiind studenți la Facultatea de Medicină a Universității „Vasile Goldiș”, iar victima a fost un cetățean tunisian, de 32 de ani.

  „La data de 4 august, la apartamentul unde locuiau inculpații a sosit și victima, un bărbat pe care unul dintre inculpați l-a cunoscut în aceeași zi, consumând împreună mai multe beri la terase din zona Vlaicu. Pe fondul consumului de alcool și de droguri, în noatpea de 4 pe 5 august, între victimă și inculpați au apărut anumite neînțelegeri care au degenerat într-un conflict fizic. În timp ce se îmbrânceau, unul dintre cetățenii marocani a apucat victima cu mâinile de gât și a început să o strângă puternic, în același timp celălalt marocan i-a aplicat lovituri cu pumnul în zona stomacului și cu un cablu tv l-a lovit peste picioare pentru a ține victima imobilizată. Primul inculpat a strâns victima de gât până a leșinat și a decedat. al doilea inculpat a filmat cu telefonul. În dimineața de 5 august, în jurul orelor 6 a fost apelat serviciul 112, un echipaj de la Ambulanță a încercat resuscitarea victimei, dar aceasta era deja decedată. Cadavrul a fost trimis la Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. În 5 august inculpații au fost reținuti, iar la 6 august s-a dispus arestarea preventivă a ambilor inculpați pentru o perioadă de 30 de zile”, a declarat pentru Special Arad purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Oribil terifiant nu se întâmplă destule nenorociri în orașu asta mai importăm și criminali din Orientul Mijlociu foarte posibil să fi fost studenți UVVG o universitate,, ieftină” față de media europeană accesibilă financiar pt cei din zona arabă.
   Și banii lor circulă doar ca nu prea vin elitele lor aici și nici nu sunt prea dornici de a învăța ceva, ci de a avea o diplomă cu ștampila Europeană.
   Victima e româncă sau tot cetățean străin?
   Puține detalii pt publicul larg.

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.