marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Strătilă a fost prezentat oficial la UTA!

  de Lucian Dănilă | 9 octombrie 2014, 3:20 PM | Sport

  0

  Sorin Dan Strătilă este, oficial, ultima achiziție a echipei UTA în această toamnă. Fost jucător la Steaua, Astra sau Dinamo, jucătorul care a evoluat în urmă cu trei ani în echipa națională alături de Marica, Chipciu sau Chiricheș, a semnat pentru UTA, fără a considera acest transfer ca pe un pas înapoi.

  „Am venit la una dintre cele mai cunoscute cluburi din țară. UTA este, după Steaua și Dinamo, pe locul al treilea în țară ca număr de titluri câștigate. Vă spun eu că mulți jucători din Liga 1 ar vrea să ajungă să joace aici. Am întâlnit condiții deosebite și m-a impresionat și echipa de juniori. Am văzut și juniorii Stelei, ai lui Dinamo sau pe cei de la Brașov, dar cei de aici m-au impresionat, semn că se vrea fotbal la Arad”, spune Sorin Strătilă.

  Strătilă are 115 jocuri în Liga 1, competiție în care a marcat de 15 ori. Mai mult, în data de 10 august 2011, deci în urmă cu trei ani, debuta în echipa națională la Serravalle, contra echipei statului San Marino. A fost 1-0 pentru România prin reușita lui Herea. În acel joc, Strătilă a intrat în minutul 73 în locul lui Torje.

  Grădinariu: „Ne-am mișcat repede și bine”

  Codru Grădinariu, team-manager al clubului UTA, l-a prezentat pe Strătilă în fața reprezentanților mass-media din Arad. „Ne-am mișcat repede și bine. Am prins o conjunctură bună și am profitat de ea. Ne bucurăm să prezentăm un jucător de asemenea valoare”, spune team-managerul.

  Roli Nagy: „Orice antrenor își dorește asemenea jucători”

  „Mă bucur că l-am cooptat pe Sorin (n.r. Strătilă). Are valoare, iar cifrele sale certifică acest lucru. Orice antrenor își dorește asemenea jucători, iar noi aveam nevoie de el și probabil și el de noi. Îl știu de la echipele la care a evoluat. Din punctul meu de vedere, cel mai bun randament îl dă pe postul de mijlocaș dreapta, dar poate juca și atacant într-un sistem mai ofensiv, 4-3-3”, spune antrenorul Bătrânei Doamne. El chiar a punctat faptul că strătilă, în proporție de 99 la sută, va fi titular la meciul cu Mehedinți, de sâmbătă de la ora 15. „A coborât din avion și a vrut să intre la jocul școală. Vrea să joace și poate să o facă chiar sâmbătă. Și eu când am plecat de la Brașov la Steaua, am ajuns miercuri și după două zile am jucat în campionat”, a continuat Nagy.

  IMG_6393

  S-a pregătit cu preparator fizic

  Rămas liber de contract după ce și-a reziliat înțelegerea cu Dinamo, Strătilă s-a pregătit singur, la Brașov, cu ajutorul unui preparator fizic. „Mă simt pregătit să joc. M-am pregătit cu un preparator fizic și făceam, la Brașov, chiar și două antrenamente pe zi. Este una să te antrenezi singur, și alta cu o echipă… Am reziliat cu Dinamo, apoi am avut oferte de la echipe din Liga 1 sau de la echipe din Liga 2 care vor să promoveze, dar voiam ceva serios. Puteam să joc și în orașul meu, la FC Brașov, dar și acolo tot probleme sunt. Am plecat în Kazahstan, dar nu știu ce neînțelegeri au fost cu impresarii și m-am trezit că nu am echipă. Nu te mai ia nimeni așa pentru o lună… Acum sunt la UTA și vă spun că am întâlnit condiții aici pe care nu le au nici echipe din Liga 1”, spune Strătilă. Jucătorul s-a aflat în discuții avansate cu FC Taraz din Kazahstan, dar înțelegerea a picat. Deocamdată…

  El nu exclude ca din iarnă să se despartă de UTA. „Mi-ar plăcea să continui aici dacă totul va fi serios. Nu aș pleca decât la echipe de top din prima ligă, sau în Kazahstan, dacă în cele din urmă se înțeleg impresarii cu conducătorii de acolo”, a continuat el.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.