sâmbãtã, 2 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Start de coșmar! UTA a pierdut pe teren propriu meciul cu Turris și tremură pentru promovare

  de Lucian Dănilă | 9 iulie 2020, 8:28 PM | Sport

  2

  Meci foarte ciudat pe sinteticul de pe Motorul acolo unde UTA a revenit pentru prima dată după mai bine de patru luni. Pandemia de COVID-19 a schimbat toate regulile campionatului pe care UTA îl conducea detașat și echipa lui Balint se vede acum nevoită să joace într-un minicampionat cu punctele înjumătățite.

  Debutul a fost cu Turris turnu Măgurele și o victorie ar fi plasat Bătrâna Doamnă într-o poziție din care ne este greu să credem că mai putea avea emoții în ceea ce privește promovarea. Ne-am bucurat după ceva mai mult de două minute la golul lui Romario Moise și luând în calcul că UTA a primit un singur gol în tot campionatul în meciurile de pe teren propriu, parcă și emoțiile au dispărut. Ursu putea face 2 la 0 în minutul 10, dar în loc să aleagă varianta unui gol sigur a ales-o pe cea a unui gol spectaculos și a trimis mingea pe lângă vinclu. Apoi gruparea din Teleorman a început să controleze jocul și la un șut al lui Haită respinsă în față de Iacob Turris a reușit egalarea.

  Se vedea clar că echipele au calitate pe fazele ofensive, dar apărările sufereau de fiecare parte. Drept urmare Buhăcianu avea să profite de culoarul apărut între fundașii centrali adverși și singur cu portarul a trimis pe lângă acesta pentru 2 la 1.

  În ultima fază a primei reprize, o nouă centrare în careul arădean l-a a dus pe Ionuț Voicu în fața golului, acesta a trimis cu capul lângă bară, Iacob a respins până la Silviu Pană și căpitanul oaspeților a marcat pentru 2 la 2.

  La pauză, cei puțini care eram pe stadion comentam că bun ar fi și un egal. La câteva minute după reluare Turris avea să obțină un penalty, iar tabela arăta scorul 3 la 2 pentru echipa din Turnu Măgurele.

  UTA a revenit în joc la o fază prelungită de atac, mingea a fost respinsă în afara careului de unde Bustea a trimis o torpilă care s-a oprit în interiorul plasei laterale a porții lui Duțu. Apoi s-a jucat haotic, care pe care, posesia fiind mai bună parcă de partea oaspeților. Chiar și așa la o fază purtată pe partea dreaptă de Bustea acesta l-a găsit în careu pe Romario care a prelungit pentru Ursu, șutul mijlocașului arădean a fost respins de Duțu în fața porții și același Romario Moise a trimis incredibil peste poartă. UTA putea închide meciul, dar a avut parte de un final de coșmar: Florin Ilie a sărit pe sub minge în minutul 88 la colțul careului de 16 metri și tânărul Haită s-a trezit singur cu portarul Iacob pe care l-a învins cu un șut în dreapta sa, iar Turris pleacă acasă cu toate punctele puse în joc.

  UTA a înregistrat prima înfrângere pe teren propriu din acest sezon și este acum la doar un punct în fața echipei care a învins-o astăzi. Pentru echipa lui Balint urmează alte patru meciuri de foc și dintr-o candidată sigură la promovare, gruparea arădeană începe să tremure după înfrângerea de azi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.