marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Continuarea francizei Stargate ar putea începe cu un lungmetraj

  de Tomck@t | 18 aprilie 2023, 12:19 PM | Pop Culture

  2

  (foto: GateWorld / MGM)

  Amazon dezvoltă un nou proiect Stargate, deși forma pe care o va lua nu a fost încă pusă la punct, scrie GateWorld.

  Franciza Stargate a revenit în atenția publică cu un nou raport pe surse publicat de Deadline, despre planurile companiei Amazon cu privire la francizele MGM achiziționate recent.

  Fostul gigant al cinematografiei mondiale, compania Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) a supraviețuit unui faliment în ultimele decenii, iar în anul 2021 a fost, în cele din urmă, cumpărat de Amazon Studios. Vestea a bucurat fanii serialelor Stargate, o franciză sci-fi de televiziune care a fost întreruptă subit în 2011, după 10 sezoane „Stargate SG-1”, cinci sezoane „Stargate Atlantis” și două sezoane ale serialului spin-off neterminat, „Stargate Universe”, pentru că tranzacția de 8,5 miliarde de dolari ar însemna o șansă crescută pentru continuarea francizei.

  În anul 2018, MGM a lansat o miniserie pe internet, „Stargate Origins”, pentru a testa audiența, iar producătorul și scenaristul Brad Wright („creierul” francizei) a declarat în repatate rânduri că și-ar dori să continue franciza.

  Stargate SG-1 - Stargate Atlantis
  „Stargate SG-1” și „Stargate Atlantis”. Foto: gamerant.com

  El a scris, în acest sens, chiar și scenariul unui nou serial, care – potrivit GateWorld (un site creat de fani, dedicat exclusiv francizei) – ar fi adus personaje noi, dar ar fi readus și personajele vechi, extrem de îndrăgite, precum Locotenentul General Jack O’Neill (Richard Dean Anderson), Daniel Jackson (Michael Shanks), colonelul Samantha Carter (Amanda Tapping), Teal’c (Christopher Judge), locotenent-colonelul John Sheppard (Joe Flanigan), colonelul Cameron Mitchell (Ben Browder) sau omul de știință Dr. Rush (Robert Carlyle), cel din urmă fiind un personaj din „Stargate Universe”, intenția lui Wright fiind continuarea poveștii neîncheiate în acest nou serial propus de el.

  Din păcate însă pentru fani, Amazon Studios se mișcă extrem de lent în dezvoltarea și exploatarea francizei. Au trecut doi ani de la achiziție și nu se aud decât planuri de reorganizare corporatistă. Ce este și mai trist pentru fanii Stargate este că scenariul lui Brad Wright nu pare să-l fi impresionat pe noii proprietari MGM. 

  Dar planurile sunt, totuși, mai mari decât sperau fanii.

  Potrivit Deadline, Amazon ia în considerare atât proiecte de film, cât și de televiziune / streaming pentru Stargate, „cel mai probabil, începând cu un film”.

  franciza Stargate / Stargate SG-1, Stargate Atlantis și Stargate Universe (SGU)
  „Stargate SG-1”, „Stargate Atlantis” și „Stargate Universe” (SGU). Foto: deviantart.com by PZNS

  Sursele Deadline spun că șefii Amazon Studios vor să exploateze toate francizele preluate de la MGM, care include nu numai Stargate, ci și Robocop, Legally Blonde (Blonda de la drept) și Pantera Roz. „Fame”, „Barbershop” și „The Magnificent Seven” sunt dezvoltate pentru televiziune, în timp ce „The Thomas Crown Affair” și „The Pink Panther” vor reveni mai întâi pe marele ecran, potrivit surselor.

  O franciză științifico-fantastică consacrată, cum este Stargate, pare pregătită pentru un „tratament special”, cu o lansare în cinematografe și cu un buget mare, după care cu seriale pe serviciul de streaming al companiei, după modelul francizei Star Wars a companiei Disney.

  Stargate a avut până acum trei filme, dintre care doar unul lansat în cinematografe, cel cu care a debutat franciza în 1994, în regia lui Roland Emmerich și cu o distribuție diferită față de seriale, cu Kurt Russell în rol principal. Au mai fost două filme, „The Ark of Truth” și „Continuum” în 2008, dar lansate doar pe casetă VHS și pe TV.

  Potrivit surselor din interior, Amazon este dispus să cheltuiască peste 1 miliard de dolari pe an pe filme, intenționând să lanseze aproximativ 12 până la 15 filme cinematografice cu brandurile preluate de la MGM.

  Robocop pare să fie în aceeași barcă cu Stargate, deși studioul ar fi înclinat să înceapă continuarea (sau relansarea) francizei cu un serial. Franciza a fost repornită ultima dată cu un film în 2014, cu Joel Kinnaman în rol principal, dar care a avut un succes modest în rândul publicului. Franciza „Blonda de la drept” este, de asemenea, o prioritate pentru Amazon, scenariul pentru lungmetraj fiind deja în lucru.

  GateWorld atrage însă atenția că veștile recente nu înseamnă că un serial nou Stargate a fost „anunțat” sau „confirmat”. Nu deocamdată, în orice caz. Zvonurile indică doar că Amazon lucrează la „ceva” și încearcă să decidă ce să facă cu brandul și pe cine să pună responsabil de proiect.

  Un lucru care pare totuși confirmat în acest moment – spre dezamăgirea fanilor – este că Amazon nu este interesat să producă scenariul nou al lui Brad Wright pentru un al patrulea serial dezvoltat de el.

  Acest lucru a fost confirmat chiar de Brad Wright: „Sunt sigur că MGM și Amazon vor face ceva cu franciza. Sunt însă mai puțin sigur că voi avea ceva de-a face cu asta”, a scris Wright pe Reddit în decembrie. „Acum câțiva ani, MGM m-a contactat și mi-a cerut să dezvolt un scenariu pilot pentru o nouă serie, dar s-au schimbat atât de multe de atunci, inclusiv toți jucătorii. Amazon decide probabil ce să facă cu Stargate ca o franciză de succes și asta poate dura ceva timp. Le doresc numai bine!”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. N-avem de unde să știm, dar franciza fiind deținută de Amazon, este puțin probabil să apară pe Netflix (Stargate SG-1 a fost, la un moment dat, dar l-au scos). În mod curios, niciunul din serialele sau filmele Stargate nu se găsește în schimb pe Prime Video, serviciul de streaming Amazon ce se găsește și în România. Este posibil ca niște steluțe în contractul de licențiere să fie problema, așa cum s-a întâmplat cu serialele Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist etc. – produse de Marvel (deținut de Disney) pentru Netflix, care au fost adăugate pe Disney+ doar după ce a expirat contractul de licențiere.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.