marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Spitalul se renovează cu ajutorul campaniei #cudragpentruviitor! Lansare fără niciun politician (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 24 noiembrie 2016, 2:47 PM | Sănătate

  0

  Secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadul Spitalului Clinic Județean din Arad va intra în renovare în prima lună a anului viitor, în urma unei campanii susținute de Asociaţiei Cetatea Voluntarilor Arad împreună medici ai acestei secții.

  Lansarea campaniei a avut loc aseară la Sala Regele Ferdinand din cadrul Palatului Administrativ. A fost o lansare atipică vremurilor în care trăim,în sensul că au lipsit tocmai personajele din arealul politic, practic politicul nefiind deloc implicat în campanie. Niciun reprezentant al niciunei formațiuni politice!

  Au fost prezenți doar personajele care contează, cele care chiar pot să facă ceva pentru această secție: Anamaria Nyeki și cadrele medicale.

  Mai jos vă prezentăm comunicatul remis în urma lansării acestei campanii:

  Campania #cudragpentruviitor

  Reprezentanţii Asociaţiei Cetatea Voluntarilor Arad împreună cu cei ai Secției Chirurgie și Ortopedie Pediatrică Arad fac apel la implicarea arădenilor în campania ,,#cudragpentruviitor’’.

  Campania are un scop umanitar şi își propune reabilitarea Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, pentru a corespunde normelor legale prevăzute de OMS 914/2006 în vederea obținerii autorizației sanitare și nu în ultimul rând, pentru a atinge standardele europene.

  În prezent, pe secție nu există o separare corespunzătoare a sectorului septic de cel aseptic, existând risc de infecții nosocomiale. De asemenea, saloanele au 6 sau 7 paturi (o suprafață de 5 – 5,9 mp/pat, mult sub limita minimă admisă de 7 mp/pat), nu permit separarea obligatorie pe grupele de vârstă 0-3 ani, 3-6 ani, peste 6 ani și pe sexe, iar grupurile sanitare sunt comune, insuficiente și nu permit separarea pe sexe, pacienți septici și aseptici.

  „Ne propunem separarea sectorului septic de cel aseptic, compartimentarea actualelor saloane de 6 paturi, fiecare salon în câte două saloane de 2 paturi (pentru copii cu vârste de peste 6 ani) sau 2-3 paturi (pentru copii cu vârste de sub 6 ani) dotate cu grupuri sanitare proprii. Pe lângă compartimentarea saloanelor, în cadrul proiectului vom mobila şi dota corespunzător fiecare salon cu mobilier medical, televizor, frigider, climatizare, priză de oxigen şi aspiraţie etc. Astfel, secția va corespunde normelor legale, va primi autorizație sanitară de funcționare şi va fi la standarde europene. De asemenea, va crește calitatea actului medical și confortul micuților pacienți și al părinților însoțitori. Atenţia noastră se va acorda atât cadrelor medicale, cât şi a copiilor şi însoţitorilor acestora”, declară organizatorii.

  Anamaria Nyeki, preşedinta Asociaţiei Cetatea Voluntarilor spune:

  Ne adresăm dumneavoastră, în primul rând în calitate de părinți, cu scopul de a vă sensibiliza și de a vă implica în această acțiune, care are ca scop nobil tratarea în condiții civilizate a celor mai micuți și mai frumoși pacienți, a celor care merită tot efortul nostru și tot ce e mai bun. Copiii sunt viitorul unei familii, al unei comunități și al unei țări. Avem nevoie de copii sănătoși care să se dezvolte într-un sistem sănătos. Oferim o șansă unui viitor sănătos!”.

  ana-1 ana-2 ana-3

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.