miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Spitalul Județean a primit bani pentru facturile restante, echipamente noi și reparații

  de Special Arad | 23 decembrie 2020, 3:53 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Consiliul Județean Arad a direcționat, în urma rectificării bugetului instituției, cinci milioane de lei pentru Spitalul Județean. Această sumă este necesară pentru plăți privind achiziționarea de materiale și echipament, cât și pentru unele reparații.

  „În urma rectificării bugetare de astăzi am alocat cinci milioane de lei pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență, pentru plata unor facturi restante. Pentru a face față pandemiei, am achiziționat suplimentar echipamente de protecție pentru personalul medical, medicamente și materiale sanitare pentru tratamentul și îngrijirea pacienților infectați cu virusul Sars Cov 2. Sumele primite de la Casa de Asigurări de Sănătate au fost insuficiente pentru a acoperi aceste cheltuieli”, a specificat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Aceste fonduri provin de la Guvernul României, din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. Banii sunt destinați pentru achiziționarea de furnituri de birou, materiale de curățenie, piese de schimb, echipamente de protecție pentru personalul sanitar și pacienți, servicii de curățenie, dezinfecție, întreținere program informatic și ascensoare, lucrări de remediere și reparare efectuate asupra clădirilor pentru menținerea la nivelul necesar al cerințelor și asigurarea funcțiunilor acestora, medicamente, materiale sanitare, reactivi, dezinfectați și materiale de laborator.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.