sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Spectacolul arădean de teatru „Amadeus”, premiat la festivalul ATELIER de la Baia Mare pentru regie și cea mai bună actriță

  de Special Arad | 20 iunie 2023, 10:36 AM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Tapasztó Ernő și Sebők Maja)

  Tapasztó Ernő a câștigat Premiul pentru cea mai bună regie, iar Premiul pentru cea mai bună actriță a fost acordat lui Sebők Maja.

  Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház” s-a întors cu două premii importante de la Festivalul Internațional de Artele Spectacolului ATELIER de la Baia Mare, unde a prezentat spectacolul Amadeus, de Peter Shaffer, coproducție a Companiilor „Aradi Kamaraszínház” și „Szegedi Pinceszínház”.

  La cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „ATELIER” de la Baia Mare Premiul pentru cea mai bună regie a fost acordat regizorului Tapasztó Ernő, director artistic al Companiei „Aradi Kamaraszínház” pentru regia spectacolului Amadeus produs de Companiile „Aradi Kamaraszínház” și „Szegedi Pinceszínház” (Ungaria), iar Sebők Maja a câștigat Premiul pentru cea mai bună actriță pentru rolul Constanze Weber, soția lui Mozart din spectacolul mai sus amintit.

  Spectacolul „Amadeus”, de Peter Shaffer a fost jucat în limba maghiară cu subtitrare în limba română. Juriul festivalului a fost format din doamnele Ioana Crăciunescu actor, Teodora Herghelegiu dramaturg și domnul Victor Scoradeț critic de teatru.

  Festivalul Internațional de Artele Spectacolului „Atelier” este unul dintre cele mai vechi festivaluri internaționale de teatru din România, fondat de dramaturgul Radu Macrinici, în anul 1992. Este o manifestare teatrală neconvențională, cu caracter exploratoriu, care de la începuturi își propune să semnaleze, prin intermediul spectacolelor invitate, cele mai noi tendințe ale artei teatrale contemporane. Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház” a fost prezent la mai multe ediții ale festivalului și s-a întors de fiecare dată cu premii importante de la Baia Mare. Ediția din acest an a avut loc în perioada 10-17 iunie.

  „Amadeus”, spectacolul emblematic al Companiei „Aradi Kamaraszínház” urmează să fie prezentat la cea de-a 35-a ediție a Festivalului Teatrelor Maghiare de la Kisvárda (Ungaria) pe data de 28 iunie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.