Special Classic Movies: Zbor deasupra unui cuib de cuci

  de [email protected] | 7 decembrie 2014, 3:18 PM | Film

  0

  Zbor deasupra unui cuib de cuci (One Flew over The Cuckoo’s Nest) este un film american din 1975 regizat de Milos Forman. Filmul este o adaptare după romanul cu același nume al lui Ken Kesey, publicat în 1962. Filmul a fost primul care a câștigat premiul Oscar la cele mai importante cinci categorii (Cel mai Bun Film, Actor, Actriță, Regizor, Scenariu) de la „It Happened One Night” din 1934, performanță ce nu a mai fost atinsă până în 1991, la apariția filmului „Tăcerea mieilor”. „Zbor deasupra unui cuib de cuci” este numit adesea unul dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei Americane, fiind clasat pe locul 105 în “Lista Celor mai Bune 500 de Filme ale Tuturor Timpurilor” stabilită de revista Empire.

  Sinopsis:
  Patrick McMurphy (Jack Nicholson) se îndrăgostește de o fată de 15 ani și ajunge în închisoare pentru corupere de minori. Ajuns aici, McMurphy se preface că ar fi nebun și reușește să fie trimis într-un azil. Dar constată că nici în acest loc viața nu este deloc ușoară. Asistenta-șefă, Mildred Ratched (Louise Fletcher) se dovedește a fi mult mai periculoasă decât bolnavii pe care îi persecută.

  cfgfgsdxfrtvftrgvdscxdrgfthukio

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.