Primăria a „refăcut” spațiul verde de la Libelula, reducându-i drastic suprafața





Spațiul cândva verde din fața blocului Libelula, unde era cândva cinematograful Dacia, a fost desființat bucată cu bucată, de fiecare dată cu intenția Primăriei de a îmbunătăți / moderniza aspectul zonei.
După ce a avut parte de o revigorare în adevăratul sens al cuvântului, grație unei investiții private (un restaurant la parter), odată cu apropierea Centenarului Marii Uniri, în 2018, Primăria Arad a desființat frumoasa grădină cu flori și a montat în schimb varianta „beta” a Monumentului Marii Uniri, mai exact un ansamblu artistic din fier, realizat de elevii de la Colegiul de Arte Sabin Drăgoi, cu cele trei figurine amplasate pe harta României, reprezentând fiecare mare regiune a țării: Moldova, Transilvania și Țara Românească.
(fostul spațiu verde, înlocuit ulterior de ansamblul dedicat Marii Uniri. Foto: independentul.com)
Pe atunci, schimbarea a adus valuri de critici în rândul arădenilor. Mulți au considerat că aspectul zonei a avut de suferit. Tot atunci, municipalitatea a pregătit un proiect prin care urma să modernizeze spațiul verde din stânga, din dreptul filialei Loteriei Române, care nu mai era îngrijit, ci lăsat cu iarbă sălbatică, iar gardul viu începea să se usuce. Pe atunci, se plănuia amplasarea unei alei pe diagonală, care să ducă la ansamblul închinat Marii Uniri.
Au trecut de atunci 6 ani, timp în care spațiul a fost dat complet uitării. Gardul viu s-a deteriorat și mai mult, iar pământul s-a bătătorit, făcând dificilă creșterea ierbii.
Odată cu schimbarea vechiului pavaj cu plăci noi de granit, când lucrările au ajuns în dreptul acestei zone, luna aceasta, Primăria și-a îndreptat din nou atenția către dreptunghiul respectiv. Utilajele au început să sape pământul, astfel că am întrebat purtătorul de cuvânt ce urmează să se realizeze acolo: se va extinde zona cu granit, sau se reamenajează spațiul verde?
Am primit asigurări că „se reface spațiul verde respectiv”.
Să nu fim înțeleși greșit! Nu e vorba că nu era nevoie de o intervenție asupra perimetrului, care chiar era neîngrijit. Doar că această refacere a constat în diminuarea cu cel puțin 50%. Ne e greu să înțelegem pentru ce a fost necesară această extindere a dalelor și nu putem să nu observăm un soi de „alergie” a autorităților locale la verdeață. Iar asta într-un oraș lipsit de spații pietonale suficiente, în care mașinile fac legea, iar aerul este îmbâcsit de noxe.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)