miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Biserica Ekklesia primește pentru 99 ani un teren gratuit pe Câmpul Liniștii, după ce a primit și Cinema Dacia pentru 10 ani

  de Raluca Medeleanu | 28 septembrie 2023, 11:15 AM | Administraţie | Topic special

  19

  Consilierii locali au aprobat, miercuri, în unanimitate ca Biserica Ekklesia să primească drept de uz gratuit asupra unui teren de pe Câmpul Liniștii, pe o perioadă de 99 ani, în vederea construirii unui complex.

  Hotărârea are la bază două solicitări din partea Bisericii Penticostale Ekklesia, trimise Primăriei în august și septembrie, prin care cerea prelungirea contractului de constituire a acestui drept inițial semnat în august 2022 (atunci termenul de folosință gratuită era pe o perioadă de 30 ani). Este vorba despre un teren care se întinde pe o suprafață de 35.000 mp, pe strada Câmpul Liniștii, nr.29-33, pe care ar urma să fie construită o școală, o grădiniță, o clinică și o zonă de sprijin social.

  Pentru construirea acestui complex, Biserica Penticostală Ekklesia a primit certificatul de urbanism de la Primărie în 9 decembrie 2022.

  „Se aprobă acordarea dreptului de uz și a dreptului de superficie cu titlu gratuit către Biserica Penticostală Ekklesia, identificată cu CIF 33178854, pe o perioadă de 99 ani, asupra unui imobil teren situat în Arad, strada Câmpul Liniștii, nr. 29-33, înscris în C.F. nr. 363228 Arad, nr. cadastral 363228, în suprafață totală de 35.000 mp, proprietate privată a Municipiului Arad, cu destinația de teren aferent lăcașului de cult, clădiri și spații anexe, conform contractului cu titlu gratuit – conform anexei – act adițional nr. 1/2023, care face parte integrantă din prezenta hotărâre” , se arată în referatul de aprobare a proiectului votat de consilieri, în ședința din 27 septembrie.

  Ekklesia a primit dreptul de folosință gratuită și pentru Cinema Dacia

  Cu o ședință în urmă, consilierii au votat și darea în folosință gratuită a Cinematografului Dacia către aceeași biserică, pe o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire ulterioară a termenului stabilit în contract.

  Biserica Ekklesia a utilizat ca lăcaș de cult fostul cinematograf Dacia, din 2014, încă de pe vremea când aparținea Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF). Primăria a preluat însă acest imobil în proprietatea Municipiului Arad în 2021, predând spațiul în administrarea Centrului Municipal de Cultură (CMCA). La momentul preluării, exista însă stipulată în Hotărâre posibilitatea de dare în folosință gratuită ori de închiriere. Până acum, CMCA nu a făcut niciun demers pentru a folosi spațiul care are o capacitate de circa 800 locuri, deși e cunoscut faptul că municipiul este văduvit de săli de spectacole încăpătoare.

  Darea în folosință gratuită a imobilului către Biserica Ekklesia, aprobată în ședința CLM din 18 septembrie, s-a făcut însă cu o condiție datorată legii, anume dat fiind faptul că el este cinematograf, să existe posibilitatea ca acolo să se difuzeze și filme.

  „Cinematograful Dacia este dat în folosință gratuită pentru activități culturale și de cult condiționat de asigurarea respectării programului de difuzare de film cinematografic, cu prioritate a acelor producții cinematografice realizate în condițiile Ordonanței Guvernului. nr. 39/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 328/2006, cu modificările și completările ulterioare. Activitatea de difuzare a producțiilor cinematografice se organizează și se desfășoară sub responsabilitatea Centrului Municipal de Cultură Arad, cu respectarea prevederilor legale”, se arată în proiectul de hotărâre votat de consilierii locali.

   

  Citește și:

  • Biserica Ekklesia va face un complex pe Câmpul Liniștii: școală, grădiniță, clinică și zonă de sprijin social · Special Arad

  • Primăria a preluat Cinema Dacia „pentru că așa trebuie”. Mai departe… planurile se lasă în plata Domnului · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Așa se definește Ipocrizia Primăriei Arad. Locuri de casă nu se dau pt tineri ca nu există terenuri decât pt culte de unde vin multe voturi.
   În diverse emisiuni ani la rând atât Falca cât și continuatorul lui Bibart au zis ca nu se dau locuri de casă pt ca primăria Nu are terenuri, defapt nu are pt prostime pt interesul electoral există cât cuprinde terenuri.

   +46 voturi
   +1
   -1
  2. Mi se pare un fapt ce intra sub incidența legi- furt.
   Cu acordul cui ??? a fost transferat acest bun.
   Parcuri promise- nu
   In zona” pădurice” am donat teritoriul pt școala de predicatori…in detrimentul unui parc.
   S-a construit un parc pe malul Mureșului , dar toată vara nu sa irigat și au murit pomii nu numai iarba- cu Mureșul la 50 m!!!
   Se taie arbori seculari fără nici-un discernământ.
   In zona centrală a Catedralei ortodoxe construiesc o esplanada numai beton- clima se schimba prostia creste exponențial
   Dezarmant

   +35 voturi
   +1
   -1
  3. Cum va place să faceți scandal aiurea…și sunteți ori rău intenționați,ori nu mai știți ce știri să dați… ori doar foarte slab informați.. terenul e dat de multe luni deja,hotărât de autorități.. e drăguț că încercați să vă atrageți drogangiii printre cititori.. să vă fie rușine..

   --38 voturi
   +1
   -1
  4. Dispoziție de la Înaltă Poarta distrugeți identitatea și tradițiile noastre tradiționale!Adoptați toate sectele ,sărbătoriți Valentine Day,4 iulie,thanksgiving Day etc ,familia anormala etc. Respect Teodosie al Tomisului!R usine celor care au permis centre de intepare și recensământ în biserici!Din cauza voastră au migrat electoratul la noile culte.

   +13 voturi
   +1
   -1
  5. Ce religie vedeti voi aici!? Pura mita electorala de la Jita pt fratii lui! Fara numar, fara numar… mp! Cine crede ca e manevra lu Bibi cel micut … sunteti naivi! Acum avem 2 scoli pe criterii religioase….. asta de pe Linistii si cealata aproape gata in sensul giratoriu dintre Aradul Nou si Sannicolaul Mic! Urmeaza pe criterii etnice ….! Apoi ….. identitate de gen!? De ce nu! Daca faceau ortodocsii scoala ….., ne interzicea sefa de la Centru Cultural!

   +11 voturi
   +1
   -1
  6. Care culte băi?da aia ce va pune sa va închinați și să pupați tot ce prindeți și morți și vii și cioplituri baaaaa lumea se deșteaptă,ăștia vor să facă ceva nu ca preoții numa pt ei pedofilia ați inventat voi mai ortodoxilor cu catolici și papa in frunte doar asta se vede și se aude la voi și asta scrie și istoria pe care multi nu o știe nu o acceptă..sectele alea ce ziceti voi întâi ajuta oamenii și apoi își ia ei mertane și și alea nu poleite in aur și nici haine poleite in aur că ortodoxia păci care poarta aceleași haine ca și ce-i ce l-au răstignit pe Isus și aia sunt ei l-au dat spre răstignire ei mint lumea de atâtea sute de ani și ascund adevărul,ori ce sărac la porțile sectanților cum ziceți voi pleacă ajutat,dacă un sărac merge pt ajutor la ortodoxie aia cheamă miliția și multe altele nare rost,nu țin cu ei nici cu voi nici măcar cu Biblia aia modificată de voi de papă de care or mai făcut-o nu cred,dar pt că nimic nu sa făcut din nimic binenteles că Dumnezeu există deci la el direct trebuie sa ne rugam

   --5 voturi
   +1
   -1
  7. @Muta:
   Deși ai avut un comentariu cam incoerent și EXTREM DE PĂTIMAȘ (spre fanatism chiar… și-atunci, mă-ntreb, unde mai e învățatura Domnului în această atitudine…?🤔), totuși, am avut răbdarea să-l citesc atent și să-l înțeleg.
   .
   Ai multă dreptate în majoritatea afirmațiilor, dar îți scapă doar una, ESENȚIALĂ în ceea ce vă privește:
   – modul „lunecos” (asta ca să folosesc un limbaj fin 😉), în care VĂ RACOLAȚI ADEPȚI sau vă OBȚINEȚI PRIVILEGII disproporținat de multe, raportat la restul cetățenilor.
   .
   Ok. Aveți dreptate BOR și, parțial, cea Catolică, au obținut de multe ori, privilegii OBSCEN DE MARI, dar, parcă tocmai i-ați criticat pe aceștia pt acest lucru…
   … Ca să FACEȚI ACELASI LUCRU și voi, doar că „mai pe ascuns” ?!
   Halal Morală!
   Halal Credință!
   😥

   +4 voturi
   +1
   -1
  8. Dai un teren, un cinematograf dar la vot ești în frunte.

   Cancerul PNL trebuie împiedicat să mai câștige alegeri.
   Am avut falcă, acum avem alt falcă, nu mai știu cum să se învârtă, sa sifoneze din banii publici, să facă lucrări cat mai proaste sa-si ia banul…
   Și la vot culmea arădenii ce votează? Tot bibi ai falcă.

   Ce poți face atunci? Nu îți vine să îți iei câmpii?

   +6 voturi
   +1
   -1
  9. Mie îmi place de conducătorii noștri. Dau la culte terenuri gratis că aceștia să facă bani pe ele. Noi daca cerem să facem la fel ne arată degetul din mijloc Bibi. Ba Bibi, dar când te lăudai cu parcul de pa Mărului? Ai făcut valuri în presa, ați sifonat banii și noi cu ce ne.am ales? Cu nimic. Nu ți-e rușine om de nimic, tu și toată clica politica, o banda de hoți eu puțin spus: voi sunteți grup infracțional organizat.

   +4 voturi
   +1
   -1
  10. Claudiu sectant ticălos nu îți ajunge cât primiți gratis „in numele Domnului”? Voi care faceți pe sfinții, dar bârfiți, cârcotiți și înjurați pe la spate că apoi să ziceți o rugăciune crezând că asta va curata. Drogangiu ești tu, **********. Spălat pe creier și limitat.

   +5 voturi
   +1
   -1
  11. Sa le fie rusine consilierilor locali, noul Spital Matern din lipsa de teren pe care ar urma sa fie construit il inghesuim in curtea Spitalului Judetean si cu o marinie cel putin suspecta (mita electorala) oferim gratuit unui cult religios 35.000 metrii patrati . Voi ati inebunit dragi consilieri locali, copii vostrii si nepotii vostrii unde se vor naste in case de cult s-au in maternitati ? Cand s-a inceput construirea „Catedralei Mantuirii Neamului toti latraii erau pe garduri si strigau : „vrem spitale si catedrale”, pai acum ce facem nu avem teren pentru un spital matern dar cu o larghete, repet, cel putin suspecta oferim unui cult religios in mod gratuit 35.000 metrii patrati pentru construirea unei case de cult. Voi stiti dragi consilieri locali aradeni care este suprafata pe care se construieste „Catedrala Mantuirii Neamului” din Bucuresti ? Va spun eu, 11.000 metrii patrati , deci o suprafata de trei ori mai mica decat oferiti dumneavoastra gratuit celor de la Eklesia , sa va fie RUSINE ! Pentru lectura consilierilor locali doua adrese : 1) https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/noul-matern-se-muta-1767709/ si a doua adresa : https://ro.wikipedia.org/wiki/Catedrala_M%C3%A2ntuirii_Neamului

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.