joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Șocant. Omul lui Meszar a închiriat un spațiu de 78 mp în incinta arenei Francisc Neuman cu 22.000 de euro pe lună

  de Lucian Dănilă | 20 iulie 2023, 11:57 AM | Sport | Topic special

  5

  Am participat în această dimineață la o licitație care mi s-a părut extrem de plictisitoare, dar totodată o licitație care mi-a trezit tot felul de stări la finalul ei. Firma Primăriei Arad, Recons, a scos la licitație spațiile comerciale din incinta Arenei Francisc Neuman.

  Una dintre mize era spațiul în care își desfășoară activitatea fan shop-ul. Interesant este că reprezentanții actualului magazin nu au mai participat la licitație, astfel că singurii care și-au exprimat interesul au fost firma Sport Trade, condusă de Mihai Vida, omul lui Alexandru Meszar, și societatea comercială a suporterilor clubului UTA, UTA Official Shop.

  Ca să facem mai multă lumină în ceea ce privește firma administrată de Mihai Vida, cam 90 de procente din cifra de afaceri a companiei au legătură exclusiv cu vânzarea de produse spre clubul UTA.

  Ca să revin la licitație, chiar a fost plictisitor. Un domn, înconjurat de alte câteva doamne angajate la Recons, înșira la nesfârșit niște numere, toate divizibile cu 5. Și turuia, și iar turuia, de aveam impresia că m-am trezit în Ziua Cârtiței și toate lucrurile se repetă fără… finalizare.

  Era practic un nou episod în așa-zisul „război” dintre conducerea clubului și asociația suporterilor, SCU.

  licit 1

  Finalul licitației a fost, însă, șocant. Nu obișnuiesc să dau titluri care să conțină acest termen, dar chiar am fost șocat să aud că Mihai Vida, sau firma Sport Trade, a închiriat acel spațiu la suma de 22.000 de euro pe lună pentru doar 78 de metri pătrați! Da, 22 de mii de euro pe lună, adică 109.200 de lei! Suma anuală ajunge la aproximativ 260.000 de euro.

  Sunt convins că, în acest moment, Aradul deține cel mai scump loc din România. Dacă împărțim pe zile, închirierea spațiului costă undeva la 700 de euro pe zi. Vorba unui coleg, „nici pe lună nu ai găsi un spațiu la acest preț exorbitant, cred că ar fi mai ieftin acolo”.

  Și totuși, care e miza? Probabil Mihai Vida nu va plăti, dar a licitat această sumă tocmai pentru a ține spațiul închis, pentru a nu se apropia suporterii de stadion.

  Ca să comparăm, clubul UTA plătește pentru toate spațiile pe care le folosește, adică 800 mp, doar 14.000 de lei pe lună în condițiile în care aici sunt incluse și utilitățile!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu mai suport…….Meszar chiar își bate joc de un întreg orașul și de un județ întreg?!! De ce nu se fac controale la UTA….Ceva e putred la acest club.Meszar își bate joc de toate organele de control și după părerea mea chiar și de Falcă, care are încredere în el,dar consider că e mai șmecher decât Falcă și Bibarț. Bravo,frate maghiar….Ungaria forever…

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.