sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  SMURD Vladimirescu a intrat în „acțiune” de vineri (Foto)

  de O. Peniță | 20 februarie 2016, 7:48 AM | Știri Arad

  0

   Știri Arad. Vineri, 19 februarie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad a operaţionalizat Punctul de lucru al Detaşamentului Arad din comuna Vladimirescu.

  Punctul de lucru va fi deservit de 24 pompieri, o autospecială SMURD şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă care are în dotare şi modul descarcerare. Până la finalizarea lucrărilor de construcţie a garajelor, operaţională va fi doar autospeciala SMURD, tip B, prim ajutor medical.

  Subunitatea va deservi 5 comune cu 10 sate şi o populaţie de aproximativ 30.000 de persoane şi o suprafaţă de 473 kmp.

  Intervenţia Detaşamentului Arad în această zonă era destul de problematică mai ales în timpul orelor de vârf din cauza amplasării subunităţii de intervenţie în zona central vestică a municipiului, prin deschiderea acestui punct de lucru timpul de răspuns la intervenţii reducându-se la jumatate.

  În perioada 2008 – 2015 I.S.U.J Arad a gestionat 1171 situaţii de urgenţă pe raza localităţilor deservite acum de Punctul de Lucru al Detaşamentului Arad din comuna Vladimirescu.

  Spaţiul în care îşi va desfăşura activitatea punctul de lucru a fost pus la dispoziţie şi utilat de către Primăria Comunei Vladimirescu.

  Necesitatea înfiinţării acestui punct de lucru derivă din dorinţa de optimizare a utilizării resurselor umane şi materiale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă şi, implicit, creşterea gradului de siguranţă a semenilor noştri, deziderat care, fără implicarea autorităţilor administraţiei publice locale, ar fi fost greu realizabil.

  „Mulţumim Primăriei Vladimirescu care a reuşit să realizeze această locaţie. Echipajul SMURD Vladimirescu va realiza scurtarea timpilor de intervenţie pe raza localităţilor Vladimirescu, Cicir, Mândruloc, Horia dar mai ales pe DN 7, între localităţile Arad şi Lipova, sau chiar în cartierul Micălaca din municipiul Arad”, a declarat directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Arad şi medic-şef UPU SMURD Arad, Monica Puticiu.

  „Este o mândrie pentru comuna noastră deschiderea unui astfel de punct de lucru. Și vreau să mulțumesc tuturor factorilor de decizie pentru sprijinul acordat. De-acum, putem spune că Vladimirescu și celelalte localități pe care le va deservi SMURD-ul, sunt mai sigure. Cetățeanul are doar de câștigat, deși mi-aș dori să nu aibă nevoie de SMURD”, a spus Ioan Crișan, primarul comunei Vladimirescu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.