Situația Covid, în județul Arad: 361 noi îmbolnăviri, 6 decese, 387 persoane internate în spital

  de Raluca Medeleanu | 29 October 2021, 1:46 PM | Coronavirus | Știri Arad

  0

  În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul Județului Arad erau înregistrate următoarele valori ale infecției cu virusul SARS-CoV-2

  ⦁ Număr de infectări de la ultima raportare: 361 (potrivit DSP)
  ⦁ Număr persoane vindecate de la ultima raportare: 234
  ⦁ Număr persoane decedate de la ultima raportare: 6
  ⦁ Număr total cazuri active în prezent: 4507
  ⦁ Număr persoane internate în spital (izolare): 387
  ⦁ Număr persoane în izolare la domiciliu (pozitive): 4120
  ⦁ Număr persoane în carantină: 1667

  La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost raportate încă 12.474 îmbolnăviri cu Covid, respectiv 480 decese. Pe secția de Terapie Intensivă,  1.875 paturi sunt ocupate la nivelul întregii țări.

  La ora actuală, în județul Arad mai există 3 localități în scenariul verde și 2 în scenariul galben, restul fiind în scenariul roșu.

  Trebuie menționat că indiferent de scenariul în care se află o localitate, masca trebuie purtată peste tot, atât în interior, cât și pe stradă, iar accesul în localuri, magazine non-alimentare (în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan), la mall, săli de spectacole și în majoritatea instituțiilor publice (excepție fiind Tribunalul, Poșta și serviciile sociale) se face doar pe baza de certificat verde (care arată că persoana este fie vaccinată, fie trecută prin boală după o perioadă de maxim 180 zile). Fără certificat se poate merge la alimentare, supermarketuri și farmacii, cât și la controalele medicale (în acest caz, există situații în care se cere test negativ). La instituțiile publice se poate intra de asemenea, în lipsa unui certificat verde, și pe bază de test PCR nu mai vechi de 72 de ore.

  Deplasarea pe timp de noapte (interval orar 22:00 – 05:00) se face doar pe bază de certificat verde ori pe baza unei declarații.

  În tabelul de mai jos puteți consulta rata de incidență aferentă fiecărei localități din județul Arad:

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.