Patru sinucideri au avut loc într-o lună în județul Arad. Cei care și-au luat viața au vârste cuprinse între 16 și 50 de ani

  de Ioana Costaș | 16 March 2023, 12:23 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  Patru arădeni și-au pus capăt zilelor anul acesta, într-o lună: la Sintea Mare, în muncipiul Arad, la Zădăreni și în orașul Sebiș. Mai exact, din 12 februarie și până în 15 martie, patru persoane, dintre care un copil de 16 ani, au decis să se sinucidă. În două dintre cazuri – cel al lui Ionuț Mureșan și al bărbatului de 50 de ani, de la Zădăreni – au fost lăsate bilete de adio, într-altul – cel al copilului de 16 ani – nu s-a găsit nicio explicație pentru care a recurs la gestul extrem, iar în ultimul caz, se pare că femeia de 41 de ani mai avusese o tentativă de sinucidere în trecut.

  Fără explicații, fără vreun motiv, în 12 februarie, Răzvan H. un adolescent de 16 ani, din Sintea Mare a decis să se spânzure. Trupul său însuflețit a fost găsit în anexa casei, de către părinți, într-o duminică după masa. Despre băiat, cei care l-au cunoscut spun că era un copil liniștit și blând. În urma sa, băiatul a lăsat doar întrebări la care familia lui nu a găsit răspunsuri.

  Citește și: Răzvan, tânărul care s-a spânzurat la Sintea Mare, a fost găsit chiar de mama lui

  La 1 martie, avea să fie descoperit cadavrul lui Ionuț Mureșan, în vârstă de 37 de ani, asistent medical, care pusese pe picioare o afacere de îngrijiri medicale la domiciliu. Bărbatul și-a pus capăt zilelor luând o supradoză de morfină, lângă trupul său neînsuflețit fiind găsite mai multe fiole ce conținuseră morfină. Ionuț a lăsat în urmă un scurt bilet de adio, în care și-a scris durerea și dezamăgirea și neînțelegerea pe care o simțea față de această lume.

  Citește și: Ionuț Mureșan a lăsat un bilet de adio înainte să își ia viața la doar 37 de ani. Le-a scris oamenilor și iubitei sale 

  În 6 martie, la Zădăreni, a avut loc o altă sinucidere. Un bărbat de 50 de ani s-a spânzurat acasă, în urma sa lăsând un bilet în care își ia adio de la această lume.

  Ultima sinucidere a avut loc ieri, în orașul Sebiș, unde o femeie în vârstă de 41 de ani a fost găsită fără suflare, după ce a decis să-și pună capăt zilelor spânzurându-se. Trupul neînsuflețit al femeii a fost găsit de pompierii din Sebiș, care au fost chemați să spargă ușa casei deoarece aceasta fusese încuiată pe interior, iar femeia nu răspundea.

  Citește și: Sinucidere la Sebiș! O femeie de 41 de ani a fost găsită fără suflare în baie

  Sinuciderea poate fi cauzată de mai mulți factori, cum ar fi problemele financiare, problemele de sănătate mintală, problemele de relație, problemele de familie, problemele de sănătate fizică sau abuzul de substanțe. Însă, toate acestea se pot rezolva în cazul în care s-ar apela mai des, fără rușine sau emoție, la sfatul unor profesioniști în domeniul psihologiei.

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sunt o multime de studii si bune practici despre cum modul in care suicidul e raportat in presa si modul in care asta influenteaza viitoare cazuri. Nu doar ca atat voi cat si toata presa din Romania nu are nici cea mai mica urma de integritate profesionala fata de asta, dar faceti toate lucrurile pe care nu ar trebui sa le faceti cand scrieti despre asemenea cazuri (detalii despre biletul lasat in urma, prezentat cazul ca o consecinta a greutatilor din viata, prezentate nenumarate detalii despre viata persoanala a persoanelor, etc). Cautati „Best Practices and Recommendations for Reporting on Suicide” ca sa vedeti cum ar trebui sa se prezinte publicului lucruri de genul asta, inainte de a va prezenta drept stindardul presei libere si adevarate din Arad.

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Este de mirare? Aradul e unul dintre cele mai de cacate judeturi cu cea mai depresiva stare. Oameni subjugati de politia si procuratura din oras care nu respecta nici o regula, sunt razbunatori si comunisti rau de tot in atitudine, ca rusii. Apoi, Penitenciar de Maxima siguranta unde in fiecare zi se petrec tot felul de abuzuri grave atat ale paznicilor, conducerii cat si din partea detinutilor. Oameni care sapa pe alti oameni. Apoi, o gramada de barbati frustrati in Arad rau de tot care agreseaza atat femeile cat si intra in conflict cu alti barbati. Femei care sunt obisnuite sa fie victime si propagheaza ideea. Ce mai e in Arad, oameni ciudosi pe cei din alte orase ca o duc mai bine. In general o stare de presiune constanta. Apoi, daca nu se sinucid oamenii sunt omorati, sunt si suficienti criminali in Arad din judet. Ar avea potential Aradul fiindca e f frumos, Muresul e frumos, multe locuri frumoase in judet iar oamenii nu sunt prosti sau sa duca lipsa de idei, sunti si multi artisti. Dar tot judetul incepand de sus de la prefect, procuratori, lideri locali, politisti, politicieni si toata pleiada mergand in jos pana la oameni obisnuiti sunt f multi stricati moral, corupti, comunisti rau de tot, inchisi la minte, „barbati” adica agresori si sincer ma mir ca cineva mai sta in Arad. Se pare ca nu, fiindca sunt si multe sinucideri. Ce mai e, oamenilor le e si frica de autoritatile locale, politie, procuratura fiindca sunt razbunatori si ar avea mult mai curand legatura cu Rusia si cu Putin decat cu Europa. Ce sa ne mai ascundem, lui Putin i-ar placea f mult Aradul. Asta e adevarul atat despre Arad ca oras cat si de restul localitatilor majoritatea din Arad. Iar totul incepe exact din Arad.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.