miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Singur în propria-i mizerie și la pământ! Infecția care distruge nervul ultimei fărâme de umanitate

  de Mihai Todoca | 2 decembrie 2020, 1:08 PM | Povești despre oameni

  0

  (foto: Alina Stancovici Infocs)

  Ne este dat să vedem o Românie din ce în ce mai bolnavă. Imaginea articolului este, din nefericire, una reală și portretizează în exactitate situația medicală din România. Un pacient care abia se ține în capul oaselor, într-un hol slab iluminat dintr-un spital județean din Reșița, așteptându-și parcă sfârșitul inevitabil. S-a ajuns aici după ce „boala” banilor și averilor făcute din banii publici a infectat toate direcțiile și structurile statului ducând la prăbușirea acestui sistem medical sub privirile medicilor care stau la coadă la casa de bilete pentru a ieși din țară.

  Alții care îi acuză pe acești medici, spun că ei își lasă țara, când în fapt ei lasă în urmă doar corupția și mizeria care au putrezit și ultima fărâmă de umanitate din spitalele care nu demult aveau un singur scop: să însănătoșească oamenii bolnavi. Acum însă, spitalul e bolnav și putrezește, acum scopul spitalului s-a transformat și se zbate singur pentru a supraviețui, așa că înțelegem că oamenii care ajung acolo fac același lucru, se chinuie să supraviețuiască.

  An de an și campanie electorală după campanie electorală vina se aruncă din stânga în dreapta și de sus în jos, de parcă nici unul dintre cei responsabili de colapsul medical nu ar fi văzut ceea ce se petrece sub ochii lor. Au văzut, dar de păsat nu le-a păsat pentru că ei au banii care le va facilita tratamentele în alte țări.

  Nu demult a murit un bărbat destul de tânăr deoarece transplantul de plămâni care i-ar fi făcut posibilă supraviețuirea s-a lovit ani la rândul de birocrație. Acum trei ani o  femeie de 63 de ani a murit cu zile deoarece nu se mai găsea imunoglobulină, iar medicii o trimiteau de la un spital la altul în speranța că se va mai găsi măcar o doză. Una care era absolut vitală pentru ca ea să trăiască.

  Să nu ne facem iluzii că România se va vindeca singură de această infecție, pentru că ea este în faza terminală iar de supraviețuit va supraviețui doar dacă se va lua medicamentul miracol, medicamentul minune, adică „eradicarea corupției”. Chiar dacă pe unele piețe acesta poate fi găsit, pentru români este unul foarte, foarte scump, atât de scump încât pe unii îi va costa întreaga avere. Iar acei „unii” nu vor renunța la averile strânse , doar pentru că un aproape de-al lor suferă.

  Și atunci ce trebuie să se facă pentru a nu se ajunge aici?  Ca și la orice virus, trebuie găsit pacientul zero, omul de la care a pornit totul, omul care a considerat că merg și așa, omul care a considerat că orice investiție în sistemul medical trebuie făcută cu concursul firmelor apropiaților lui, prietenilor lui, și că se poate scoate un ban „pe lângă” din afacerile acestea. Trebuie găsit pacientul zero, cel care a reinventat și redenumit corupția în „management defectuos”, trebuie găsit și vaccinat cu propriu-i vaccin: adică să apeleze la sistemul medical pe care l-a căpușat ani la rândul. Probabil că se va transforma în cel mai abitir susținător al corectitudinii și cine știe poate chiar în medicamentul de care are nevoie bolnăvicosul sistem medical. Cum ar veni, from zero to hero!

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.