sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sindicaliștii din Administrația Penitenciarelor îl fac praf pe Liviu Dragnea: „Nu sunt mii de condamnați pentru abuz, sunt 73! Are loc…”

  de Special Arad | 23 iunie 2018, 11:46 AM | Naţional

  0

  Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSNAP) a comunicat că la începutul anului 2018 în puşcăriile din România erau 73 de condamnaţi pentru abuz în serviciu, nu „mii”, după cum a susţinut Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

  „Domnul Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi recent condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru infracţiuni de abuz în serviciu, a declarat că îşi cere «iertare de la miile de români, care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi prin tribunale pe baza aceloraşi articole sovietice (…)». Pentru conformitate, precizăm că în penitenciarele româneşti, la 30 ianuarie 2018, se aflau în detenţie exact 73 de condamnaţi la pedepse cu închisoarea între 2 şi 5 ani pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

  Această cifră s-a redus sensibil după aplicarea legii recursului compensatoriu”, se arată în comunicatul FSANP, semnat de Sorin Dumitraşcu, preşedintele federaţiei. Sindicaliştii spun că în penitenciare sunt, în schimb, mii de criminali (6.156), tâlhari (4.387), condamnaţi pentru furturi (5.190), violatori (1.979), traficanţi de droguri (1.434) şi condamnaţi pentru înşelăciune (997).

  „Nu există niciun motiv ca cineva să le ceară scuze. Nici măcar un viitor coleg, actual demnitar al Statului Român”, se mai arată în comunicatul FSANP. Conform datelor statistice amintite de FSANP, Liviu Dragnea ar fi singurul condamnat pentru infracţiuni de abuz în serviciu care a instigat la deturnarea banilor destinaţi pentru asistenţa socială. „Banii destinaţi copiilor orfani sau plasaţi în grija statutului ori a persoanelor defavorizate au fost astfel folosiţi în interes de partid pentru plata unor sinecurişti”, mai spun reprezentanţii FSANP.

  „În acest context, îl informăm pe domnul Liviu Dragnea că Penitenciarul Giurgiu are un grad de ocupare de 87,21%, dar că ministrul Justiţiei a avut grijă să-l clasifice ca fiind în condiţii improprii, deşi este unul dintre cele 3 penitenciare construite după 1989. Va avea, deci, spaţiu suficient şi va beneficia şi de reducere de pedeapsă dacă va fi repartizat la acest penitenciar pe baza criteriului domiciliului. Aşadar, dacă simte nevoia să ceară cuiva iertare, îi recomandăm domnului Liviu Dragnea să se aibă în vedere milioanele de români pe care i-a minţit, zecile de mii de victime ale infracţiunilor care n-au primit nicio despăgubire şi miile de angajaţi din penitenciare care, deşi lucrează în condiţii improprii, încă mai au de recuperat o datorie de peste 1 milion de ore suplimentare neplătite. Ar fi un început”, se mai arată în comunicatul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.