Simulările la evaluarea națională nu se iau în calcul pentru admitere în clasa a IX-a

  de Special Arad | 28 aprilie 2014, 2:54 PM | Educaţie

  0

  Ministrul Educației, Remus Pricopie a anunțat că rezultatele la evaluarea națională nu vor conta niciodată la admiterea în clasa a IX-a. El a spus aceste evaluări au rolul de a testa cunoștințele elevilor și de a-i obișnui cu condițiile de examen.

  „Evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a au rolul de a evalua pe de o parte nivelul de pregătire al elevilor după câţiva ani de școală, iar, pe de altă parte, de a pregăti elevii cu atmosfera de examen. Nu sunt examene naţionale, ci evaluări, iar notele nu vor fi trecute în catalog. Metodele clasice de evaluare nu ne permit o analiză a pregătirii elevilor la nivel național”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.