vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trei de zece pe linie la Evaluarea Națională în Arad! Școala Gimnazială 5 ia crema de pe tort

  de Tomck@t | 28 iunie 2014, 1:00 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Cele mai multe note de 10 la examenele de Evaluare Națională pentru admiterea în clasa a IX-a de anul acesta s-au înregistrat, în Arad, la proba de matematică, statistică ce, de altfel, este asemănătoare cu cea pe nivel național. Doar șapte de 10, în schimb, la Limba și literatura română… cel puțin din primele rezultate, dinainte de contestații. Însă, în rândurile ce urmează ne vom ocupa de elevii care – absolut sigur – nu vor recurge la contestarea notelor primite.

  Ele sunt campioanele Evaluării Naționale din acest an, cu media 10, ceea ce înseamnă că au nota maximă și pentru cei patru ani de gimnaziu:

  Cele mai mari note pe linie au fost atinse de doar trei eleve din Arad, două din Școala Gimnazială nr. 5, și una din Colegiul Național „Moise Nicoară”.

  anca sisuAnca Șișu din Școala Gimnazială nr. 5 are nota 10 atât la probele de română și matematică, cât și media din clasele V-VIII, ceea ce anul acesta contează în proporție de 25%.

  Media de admitere este așadar, evident, un mare ZECE.

   


  4114647

   

  La fel este și în cazul colegei ei din Școala Gimnazială nr. 5, Andreea Monica Dedea. Zece pe linie!

  Este de menționat și faptul că Andreea Dedea a ajuns și în faza națională la Olimpiada de Limba și Literaura Română anul trecut, când era în clasa a VII-a.

   


   

  IMG_3565-300x200Nici cel mai bun colegiu național din Arad (conform datelor calitative edu.ro), „Moise Nicoară”, nu se lasă mai prejos! Cu nota 10 pe linie va intra în liceu și Iulia Folcuț (din păcate nu am găsit nici o poză cu ea pe rețelele sociale). 

  Aceste trei fete fac parte din Top 3-ul cu 10 absolut, toate trei clasându-se pe Locul 1. Nu ne oprim aici, podiumul continuă cu tinerii care erau la un pas să atingă nota maximă, ceea ce deocamdată nu e o treabă decisă în totalitate, căci se poate schimba în urma contestațiilor, dacă s-au depus și în caz că nu media din școala generală generează procentul buclucaș. Oricum, vorbim de medii cu 9 virgulă-ceva…

  Nici Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, o altă școală foarte apreciată de tinerii arădeni, nu era departe de o campioană cu 10 pe linie. E vorba de o singură elevă, Ciupertea Denisa Adina, care se poate lăuda cu singura medie de 9,99 la primele rezultate pe anul acesta. Ea a primit nota 10 atât la proba de Limba și literatura română, cât și la matematică, ceea ce a stricat un pic lucrurile (nu de parcă ar fi un dezastru!) a fost media pe clasele V-VIII, și anume 9,97.

  La fel se poate spune și despre Petraș N. Nicoleta Monica din Liceul cu Program Sportiv, care a ieșit cu media 10 la Evaluarea Națională, media de admitere însă e „doar” 9,96 datorită mediei de  9,84 din generală.

  Colegiul Național „Moise Nicoară” se poate lăuda cu cei mai mulți elevi cu medii foarte apropiate notei de 10, chiar cu distanțe nesemnificative!

  Este cazul Andradei Pop (nume complet: Pop I. Andrada-Alex-Mirona) cu media de admitere 9,96, Popescu F. Ștefan-Valentin cu media 9,94,  Morariu M. Mircea Eduard și Ciacli P. Bogdan Petru, amândoi cu cu 9,93.

  Nu putem să terminăm până nu-l amintim și pe Vale R. Cristian Florian, singurul din județ care este foarte aproape de media 10, un băiat din Liceul „Mihai Viteazul” din Ineu mai exact, care, în mod interesant, are 10 la media din școala generală, 10 la proba de matematică de la Evaluarea Națională, dar… incredibil, 9,9 la română…

  Trebuie spus din nou, rezultatele de acum se pot schimba în urma contestațiilor, astfel încât să avem mai mulți de trei elevi cu 10 pe linie.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.