duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Absolvenții de clasa a VIII-a se pot înscrie la liceu, chiar dacă nu s-au prezentat la Evaluarea Națională. Cum este posibil

  de Special Arad | 3 iulie 2014, 2:46 PM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Din momentul în care reprezentanții Ministerului Educației Naționale au decis să desființeze școala profesională cu o durată de trei ani, absolvenții de clasa a VIII-a s-au putut înscrie la liceu chiar dacă au avut media sub cinci. Așa se face că nu puțini au fost elevii care au ajuns la liceu, deși aveau medii de 3 sau 4, scrie pressalert.ro.

  Din anul școlar următor, Ministerul Educației Naționale a luat decizia de a reînființa școala profesională cu o durată de trei ani, adică din clasa a IX-a, însă a “uitat” să prevadă faptul că, o dată ce învățământul profesional a fost reînființat, la liceu vor putea intra doar elevii cu medii peste cinci, așa cum se întâmpla în urmă cu câțiva ani.

  Mai mult, Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat pentru Press Alert că vor putea intra la liceu chiar și elevi care nu s-au prezentat la Evaluarea Națională. “Pot să se înscrie la școala profesională sau la liceu și absolvenții clasei a VIII-a care nu s-au prezentat la Evaluarea Națională. Se consideră că au obținut media 1 la examen și li se calculează media de admitere. E adevărat, la liceu vor avea posibilitatea să se înscrie abia în etapa a treia, când vor rămâne prea puține locuri libere, cel mai probabil locuri vor mai fi la clasele cu profil tehnologic”, a declarat Aura Danielescu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.