duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Simion Apreutese: „Afirmațiile reprezentantului conducerii clubului UTA se contrazic între ele”

  de Lucian Dănilă | 11 iulie 2022, 10:02 PM | Sport | Topic special

  1

  Omul de afaceri arădean Simion Apreutese, patronul Grupului Internațional Alexander, a oferit câteva declarații celor de la ProSport referitoare la intenția sa și a grupului, din care mai fac parte Cătălin Juncan, Rudolf Vizental și Marius Grada, de a prelua clubul UTA.

  Se știe că Alexandru Meszar a întrerupt brusc negocierile cu cei patru oameni de afaceri la data de 15 iunie, iar acum, la aproape o lună distanță, amână cât se poate de mult reluarea acestora. Meszar chiar a oferit un interviu celor de la Digisport în care a lăsat de înțeles că singura pretenție a sa (n.r. tot pe persoană fizică pentru că așa cum se știe Florian Voinea și Alexandra Lucaci sunt doar interpuși ai acestuia în club) este plata la zi a datoriilor clubului în momentul semnăturii și astfel va ceda clubul gratis. Interesant este o mare parte a datoriilor clubului sunt tocmai către Meszar și Voinea…

  O declarație cel puțin nefericită a lui Alexandru Meszar, mai ales că acesta afirmase în cadrul aceluiași interviu că nu cunoaște cuantumul datoriilor. Culmea, în urmă cu mai bine de trei luni, chiar Meszar era cel care a cerut să nu se facă un audit la club în momentul în care au demarat negocierile cu grupul de investitori.

  Între timp, negocierile dintre cele două părți au ajuns pe masa caselor de avocatură.

  Simion Apreutese i-a răspuns lui Meszar prin câteva declarații oferite celor de la ProSport.

  „Afirmațiile reprezentantului conducerii se contrazic între ele. „Nu vrem bani dar să fie plătite datoriile la zi”; ne arată că de fapt conducerea clubului UTA încearcă să ofere o imagine pozitivă în fața suporterilor, dar în realitate dorește să primească imediat banii din creditările pe care le are în club. Ori în acest moment există semne de întrebare atât din punct de vedere al cuantumului acestor creditări cât mai ales în ceea ce privește proveniența lor.

  Aceste datorii trebuie supuse unui audit, trebuie verificată realitatea și legalitatea lor. Sunt niște pași firești care trebuie urmați și care nu pot fi evitați. Noi avem ultima referință legată de situația financiară a clubului în data de 31 martie, ori pentru a ne asuma niște datorii trebuie să vedem exact la cât se ridică și mai ales din ce anume provin. Pentru că noi știam de niște datorii iar acum aflăm că au mai apărut între timp și altele; inclusiv la actualul staff!”, spune Simion Apreutese.

  Astfel, grupul de investitori format din Aoreutese, Juncan, Vizental și Grada dorește un audit financiar pentru a fi siguri că știu în detaliu ce datorii urmează să achite.

  Apreutese spune că cei patru oameni de afaceri arădeni nu și-au propus niciodată să preia clubul fără costuri. Dimpotrivă, ei sunt conștienți că trebuie să investească câteva milioane de euro pentru a reechilibra bugetul și a crește nivelul clubului.

  „Niciodată nu ne-am pus problema că am prelua clubul fără costuri, din contră suntem conștienți că reechilibrarea bugetului și creșterea nivelului clubului, ne va costa câteva milioane de euro. Este clar că, deși prezentată ca o gratuitate, preluarea clubului se face cu active și pasive, adică în momentul semnării preluăm toate datoriile și le achităm la diverse termene, în funcție de scadențe. Apoi, atâta timp cât UTA are un deficit între venituri și cheltuieli, funcționând pe minus, este evident că vom avea un aport al asociaților pentru a echilibra bugetul. La fel cum există și un plan de investiții pe care îl dorim implementat”, a declarat Simion Apreutese.

  Meszar spunea în interviul oferit celor de la Digisport că UTA nu are nevoie acum de un plan managerial sau de profesionalizarea clubului, ci de o infuzie de capital. O altă greșeală a actualului conducător al Bătrânei Doamne, care deși a menținut echipa doi ani în Liga 1, a condus clubul mereu după o rețetă în care cheltuielile au depășit mult veniturile clubului.

  Simion Apreutese îi răspunde lui Meszar la afirmațiile acestuia în care se referea la managementul clubului: „Noi considerăm că profesionalizarea și implementarea unui management care să producă bani sunt condiții obligatorii pentru un club cu adevărat profesionist. Dincolo de succesele sportive de până acum, pe care nu le contestăm, actualul management a produs datorii. Acest tip de management trebuie modificat iar pentru asta e nevoie ca cei care își asumă acoperirea acestor datorii, să aibă pârghiile pentru a-și asuma această responsabilitate”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.