Șicula, sub semnul PET-ului! „Străjerii mizeriei” sunt prezenți peste tot în județ

  de Mihai Todoca | 2 aprilie 2018, 3:14 PM | Strada

  1

  „Șicula (în maghiară: Sikula) este o comună în județul Arad, Crișana, România, formată din satele Chereluș, Gurba și Șicula (reședința). Comuna este traversată de Crișul Alb și Râul Teuz. Deși nu deține elemente spectaculoase din punct de vedere turistic, tradițiile și ospitalitatea locuitorilor din această zonă compensează din plin acest neajuns. Sectorul Văii Crișului Alb este extrem de cunoscut pentru elementele sale floră și faună existentă”. 

  Am început aceste rânduri cu un extras de pe pagina de Wikipedia a comunei respective deoarece se ascunde o inadvertență, să îi spunem așa. Să catalogăm mizeria de nedescris care străjuiește împrejurimile podului de legătură peste Crișul Alb ca fiind o neconcordanță. Wikipedia spune despre elemente de floră și faună care ar trebui să compenseze neajunsul unui turism înfloritor, însă ceea ce am observat noi acolo a fost o puzderie de PET-uri și alte mizerii care străjuiesc malurile Crișului Alb. Foarte probabil că acestea au venit din amonte și și-au găsit un loc de ancorare exact lângă podul din Șicula, dar asta nu scuză imaginea deplorabilă care te întâmpină la intrarea în comuna respectivă.

  Dealtfel, zona este foarte frumoasă, păcat că e batjocorită în asemenea hal.  Poate cu o mână de voluntari se poate curăța zona de miile de sticle de plastic, care după cum bine știți au un impact destul de dăunător asupra florei și faunei.

  Din păcate, acesta nu este un caz singular în județul nostru, mizeria putând fi observată chiar și pe malurile Mureșului care ne traversează municipiul, iar de vină, ca întotdeauna, este lipsa unei conștiințe, unei educații pro natură a populației.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Porcilor le priește mizeria!
   Și să vi cu pretenția că ar putea fi altfel, este să crezi că Vierul ar accepta să-și care gunoiul după el, la tomberon, cu „Dulcineabmw” pe gume second. Ori așa ceva ar fi Utopic să crezi.

   Să vină Statul să curețe!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.