duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Sfaturi pentru românii care merg în Grecia, Bulgaria și Turcia. Ce documente trebuie să aibă și ce e bine să evite

  de - | 3 iulie 2021, 12:28 PM | Internaţional

  0

  Litoralul Bulgariei

  Grecia, Bulgaria și Turcia sunt printre principalele destinații de vacanță ale românilor. Consultantul în turism Cristian Pitulice a dat sfaturi pentru turiștii care vor să meargă în aceste țări, dincolo de recomandările oficiale. De exemplu, el a explicat la Digi24 ce zile și ce ore trebuie evitate dacă vrem să mergem cu mașina în Grecia.

  „Acum, având certificatul european, ne este foarte ușor să ieșim din țară, pentru că în acest moment, cel puțin la nivelul Uniunii Europene, normele sunt uniformizate. Putem ieși în toate țările, cu 3 excepții, fie cu testul PCR, fie cu certificatul model vechi, fie cu dovada că am fost infectați și ne-am vindecat. Fiecare țară are specificat un anumit număr de zile”, a spus el.

  Pitulice a amintit că sunt trei țări care cer formular de localizare, sau „locator form” – Grecia, Italia și Malta.

  „Să fim atenți să-l completăm când plecăm în Grecia. Trebuie completat înainte de a ajunge la frontieră. Trebuie să ne asigurăm că l-am primit, că am primit confirmarea pe mail. Nu îl completăm, am urcat în mașină și am plecat. Cel mai înțelept este să așteptăm, îl primim destul de repede – de pe o zi pe alta, în cel mai rău caz, de obicei în aceeași zi – și apoi putem pleca. Altfel în vama greacă s-ar putea să avem o neplăcere”, a spus Pitulice.

  „Să încercăm să evităm zilele de sâmbătă, în general, și mai ales intervalul orar 13.00-17.00, mai ales în vama Kulata, care preia cel mai mare flux de turiști români, cam 80% dintre românii care pleacă rutier în Grecia. Dacă ajungem în acel interval orar s-ar putea să avem niște întârzieri, dar nu este nimic îngrijorător”, a mai explicat acesta.

  Citește articolul integral pe digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.