luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sergiu Bîlcea: „Instituțiile publice sunt obligate să accepte plata online!”

  de - | 5 aprilie 2022, 2:57 PM | Comunicate contra cost

  0

  Deputații au votat o lege prin care operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică şi instituţiile şi autorităţile publice vor fi obligate să accepte şi plata cu carduri efectuată online a impozitelor, taxelor, contribuţiilor, amenzilor, a anunțat deputatul PNL Sergiu Bîlcea. Acesta a votat legea ca parte a deciziilor prin care este redusă birocrația, prin digitalizare.

  „Instituțiile publice trebuie să ofere servicii mai bune, să nu pună cetățenii inutil pe drumuri. Birocrația poate să fie redusă în primul rând prin digitalizare. Vor avea de câștigat atât cetățenii, care nu mai sunt nevoiți piardă timp și să stea la ghișee cât și instituțiile publice, prin reducerea volumului de muncă. Sper că majoritatea instituțiilor publice se vor putea încadra în timpul prevăzut de lege”, susține acesta. Instituțiile publice au un termen de 6 luni pentru a implementa sistemul electronic modern de plată la distanţă, cu un termen mai lung, de 12 luni, pentru entităţile care au punctele de încasare amplasate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.