Sergiu Bîlcea: „Poarta-simbol va străluci pentru un oraş mai frumos”

  de - | 3 august 2020, 1:38 PM | Comunicate contra cost

  0

  Poarta cu păuni de pe Bulevardul Revoluţiei 84-86 va fi recondiţionată în parteneriat de societatea civilă şi administraţia locală. Obiectivul face parte din identitatea şi istoria Aradului, bogat în semnificaţii simbolice despre trecut dar şi pentru viitor – exprimă dorinţa de a reface faţadele clădirilor din centrul oraşului.

  „Peste drum de parcul renovat Bujor Buda, începem cu unul dintre cele patru obiective pe care le vom renova, în parteneriat cu societatea civilă. Mă bucur că alături de Ioana Hădărean de la asociaţia Rubio Pro Copilărie Pro Viaţă şi de specialistul Sevastian Susaru am prezentat acest prim proiect: recondiţionarea porţii cu păuni. Specialiştii au venit cu două variante de culori şi îi invit pe arădeni, pe pagina mea de Facebook să participe la alegerea uneia dintre ele. Poarta-simbol va străluci pentru un oraş mai frumos, este un pas pe care îl facem împreună, administraţia, societatea civilă, mediul de afaceri şi arădenii pentru simbolurile noastre”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

  Ioana Hădărean a exprimat entuziasmul Rubio Pro Copilărie Pro Viaţă pentru proiectele de recuperare a simbolurilor oraşului şi a mulţumit partenerilor din mediul de afaceri pentru susţinerea financiară. Sevastian Susaru, specialist în recondiţionarea unor astfel de obiective, a vorbit despre bogăţia arhitecturală a oraşelor din vest care aparţine proprietarilor, dar şi comunităţilor. Recondiţionarea unui astfel de obiectiv presupune mai multe etape, printre care analiza obiectivului, curăţarea cu metode speciale, recondiţionarea şi conservarea.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.