marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Șeful Pentagonului se plânge de statele „parazite” din cadrul NATO

  de Special Arad | 14 decembrie 2019, 9:13 AM | Internaţional

  0

  Şeful Pentagonului, Mark Esper, a pledat vineri în favoarea solicitării președintelui Donald Trump ca aliații SUA să aloce 2 la sută din PIB pentru cheltuieli militare, subliniind că NATO nu îşi poate permite să aibă în rândurile sale state „parazite”, informează Agerpres, care preia o știre a agenției France-Presse.

  „Majoritatea statelor consideră SUA drept cel mai bun partener pentru securitatea mondială, nu doar datorită superiorităţii capacităţilor şi echipamentelor noastre militare, dar şi datorită valorilor pe care le apărăm”, a declarat secretarul american al apărării în faţa experţilor în securitate naţională din Consiliul pentru Relaţii Externe (CFR).

  „Alianţele noastre nu se bazează pe tranzacţii comerciale. Ele sunt, mai degrabă, bazate pe respect reciproc, valori comune şi o voinţă împărtăşită de a le apăra”, a adăugat oficialul american.

  Fostul diplomat Richard Haas, preşedinte al CFR, i-a aminitit acestuia că, dimpotrivă, anumite state membre ale NATO percep alianţa cu Washingtonul ca devenind din ce în ce mai „tranzacţională” şi se îndoiesc de voinţa SUA de a le apăra în caz de agresiune, dacă acestea nu au contribuit suficient din punct de vedere financiar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.