sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nici măcar jardinierile cu flori nu mai pot ascunde rugina care acoperă pasarela peste Mureș

  de Mihai Todoca | 12 septembrie 2022, 12:58 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

  1

  Nu suntem surprinși că o lucrare efectuată de Tehnodomus și recepționată de Primărie de pe vremea lui Gheorghe Falcă deja arată semne de uzură crasă.

  S-a scris despre pasarelă câte-n lună și-n stele, de la comisia de recepție care și-a pus parafa de „perfect”, chiar dacă liftul destinat pentru persoanele cu dizabilități era nefuncțional (cum este de altfel și acum, la ȘAPTE ani de la deschidere și nu a funcționat niciodată), la distrugerea jardinierelor de un „zmeu” neînțeles, la defilări de modă sau la „artiștii” care au crezut că mâzgălelile lor puerile sunt artă stradală.

  Acum, pasarela arată semne de oboseală, tot mai multe locuri prezentând rugină, dând acesteia un aspect dezolant și un sentiment de abandon. Chiar dacă jardinierele montate pe pasarelă mai distrag atenția de la rugină, acestea nu sunt de ajuns.

  Astfel, chiar dacă sunt montate camere video pe pasarelă… vandalizarea pasarelei continuă nestingherit, momentul când ajungi pe ea putându-l compara cu ghetourile din SUA de la mijlocul anilor 80.

  Am dori să vedem că se va rezolva această problemă estetică, dar care neadresată se poate transforma în chestiuni de siguranță, rugina slăbind mult gardul pasarelei.

   

  P.S. Lupta care se întinde pe șapte ani pentru liftul pasarelei poate fi citită aici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Camerele sunt decorative dacă în continuare se vandalizeaza.
   Cât despre rugina generalizată e revoltător ca sa instalat la doar 7 ani de la darea în folosință.
   E clar ca la un moment dat va trebui revopsit tot podul șlefuită rugina și aplicat un grund anticoroziv apoi vopsea 1-2 straturi altfel rugina se va împrăștia pana vor trebui schimbate bucăți mari din pod.
   Intreținerea lipsește cu desăvârșire dacă se trata rugina la primele semne nu s-ar fi împrăștiat atât de mult, coșurile acelea de gunoi sunt oribile.
   Mai ales ca e un obiectiv în sine mulți turiști trec pe el,delasare totală din partea primăriei.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.