Secția Clinică Urologie devine secție Covid, suplimentându-se astfel paturile disponibile

  de Special Arad | 28 septembrie 2021, 3:51 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Sănătate | Știri Arad

  0

  Imagine cu rol ilustrativ

  Comandamentul de Criză al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad s-a întrunit astăzi, în ședință de lucru, pentru a decide noile măsuri pentru asigurarea paturilor necesare pacienților cu infecție SARS CoV-2.

  „Numărul pacienților infectați cu virusul SARS CoV-2 și internați pe secțiile COVID-19 ale spitalului variază zilele acestea între 165 și 172, în condițiile în care avem 178 de locuri în total. Pentru a asigura paturi suficiente am decis astăzi să transformăm Secția Clinică Urologie în secție Covid-19, cu 28 de paturi. Această secție a funcționat și în celelalte valuri ale pandemiei ca secție Covid-19, aici existând circuitele medicale adecvate”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

  Pacienții diagnosticați cu afecțiuni urologice vor fi mutați respectiv internați la parterul clădirii, în Secția Clinică Chirurgie Generală II.

  „În valul III pacienții cu afecțiuni urologice au fost internați în Secția Clinică Chirurgie Generală I din incinta clădirii principale a spitalului. Deocamdată, atât situația cât și circuitele medicale ne permit să menținem pacienții din urologie internați pe Chirurgie Generală II – secții aflate în același corp de clădire la fostul Spital Municipal. Pe această secție pacienții vor beneficia de toate îngrijirile medicale necesare, inclusiv de intervenții urologice – dacă este cazul – deoarece Blocul Operator II funcționează în cadrul Secției Chirurgie”, a precizat dr. Lenuța Timiș, director medical SCJU Arad.

  Tot în ședința de astăzi s-a pus în discuție și situația paturilor pentru copii, deoarece sunt 17 pacienți internați în Compartimentul Boli infecțioase Copii dintr-un total de 25 de paturi – „În situația ocupării tuturor locurilor din cadrul compartimentului atunci avem posibilitatea să extindem secția cu încă 20 de paturi, într-una din aripile Secției Pediatrie I – secție aflată în aceeași clădire cu Compartimentul de Boli Infecțioase Copii. Aceste paturi sunt dotate cu prize de oxigen, instalația fiind extinsă și verificată de curând”, a mai explicat ec. Florina Ionescu manager interimar SCJU Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.