vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Se restituie taxa auto la toți proprietarii de mașini! Cum primești banii…

  de - | 13 aprilie 2016, 11:11 AM | Naţional | Topic special

  2

  În septembrie anul trecut, Guvernul a decis că proprietarii de mașini care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării, pot cere restituirea acestora.

  Vești bune pentru proprietarii de mașini. Fiscul a decis cum va restitui taxa auto, considerată, în baza normelor UE, că a fost percepută ilegal.

  Cererile de restituire a taxei auto vor fi soluționate în maximum 45 de zile, potrivit www.profit.ro. Banii, inclusiv dobânda, vor fi plătiți în tranșe anuale, întinse pe durata a 5 ani, în contul bancar al proprietarului automobilului.

  Astfel, solicitarea de restituire trebuie depusă în termenul legal de prescripție a dreptului de a cere restituirea, și anume 5 ani calculați de la 1 ianuarie 2016.

  Cererea se depune la Administrația Financiară. Fiscul poate solicita documente suplimentare. Dacă acestea nu sunt depuse în cel mult 60 de zile, cererea de restituire va fi respinsă.

  SURSA: Libertatea.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.