luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Se reiau examenele pentru permisul de conducere! Examenul la proba practică, din iunie

  de - | 20 mai 2020, 7:59 PM | Naţional | Știri Arad

  0

  Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV)  informează că se va relua treptat activitatea de examinare a celor care vor să intre în posesia unui carnet de conducere.

  Astfel, pentru candidaţii cărora le-au expirat dosarele de şcolarizare în perioada 16 martie-17 mai şi pentru care există o programare în sistem pentru proba practică, stabilirea datei de examen se va efectua exclusiv prin intermediul şcolilor de conducători auto.

  Apoi, programarea candidaţilor cărora le-au expirat dosarul de şcolarizare ulterior datei de 18 mai se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, cu informarea candidaţilor.

  Reluarea examinării propriu-zise la proba practică se va face începând cu data de 2 iunie cu participarea candidaţilor cărora le-au expirat dosarele de şcolarizare în perioada 16 martie-17 mai urmând ca la finalizarea acestei activităţi să fie demarată examinarea practică pentru ceilalţi cadidaţi  cărora le-au expirat dosarul de şcolarizare ulterior datei de 18 mai.

  „Reluarea activităţii de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 15 mai, în funcţie de numărul de candidaţi examinaţi şi capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare. Decizia se va posta pe site-ul Instituţiei Prefectului. Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii de examinare la proba practică vor fi respectate, cu stricteţe, măsurile de protecţie în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus”, se arată DRPCIV într-un comunicat.

  Este vorba de utilizarea măştilor de protecţie – atât pentru candidaţi cât şi pentru examinatori, de scanarea temperaturii corporale şi de respectarea distanţării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susţinerea probei practice a examenului.

  Citește mai multe detalii cu click pe adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.