duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Conducere mică, comunicat de doi bani… Ironie ieftină a conducerii clubului UTA

  de Lucian Dănilă | 27 martie 2024, 8:47 PM | Sport

  2

  Decizia drastică a Comisiei de Disciplină prin care a suspendat dreptul echipei de a juca cu spectatori timp de patru meciuri și a amendat clubul cu aproximativ 20.000 de euro parcă le-a luat mințile celor din conducerea clubului UTA. Altfel nu ne putem explica cum au putut lansa în online un comunicat atât de ieftin, un comunicat de doi bani…

  Comunicatul începe cu o ironie ieftină, „Mulțumim SCU”, și este dezgustător felul în care conducerea se dezice de propriii suporteri, o practică pe care nu am văzut-o vreodată la cluburi cu pretenții din România sau din lume. Înțelegem disensiunile dintre SCU și conducerea clubului UTA, dar acum chiar nu era cazul de astfel de cuvinte aruncate în online.

  În acest „război” dintre conducerea și cei de la SCU, probabil conducerea abia a așteptat un pas greșit al celor din asociație. Și au considerat că a venit acum… Dar lucrurile nu par chiar așa. Nici măcar un arădean nu a fost sancționat de jandarmerie la conflictele violente de la partida cu Dinamo. Nici măcar un arădean nu s-a bătut pe stradă sau în incinta stadionului Arcul de Triumf. Deci nu e de la SCU problema…

  Da, poate a fost nefericită această înfrățire cu cei din galeria CSA Steaua, dar astfel de practici se întâlnesc peste tot în lume. Până nu a apărut conflictul dintre conducere și SCU, chiar cei din conducere lăudau fiecare inițiativă a asociației suporterilor. Acum, însă, bate câmpii… Este pentru prima dată când această aliere cu suporterii unei alte galerii aduce prejudicii clubului arădean, iar conducerea a considerat că acum este de atacat. Un pic penibil…

  În aceste momente nu este timp de răfuieli. În aceste momente conducerea trebuie să facă tot ce este posibil ca să conteste această decizie a Comisiei de Disciplină a FRF. De bătăliile cu suporterii are timp conducerea și după aceea.

  „Cu privire la Hotărârea Comisiei de Disciplină din 27.03.2024: ”Mulțumim, SCU!”

  În urma incidentelor petrecute la meciul Dinamo București – UTA Arad, din data de 08.03.2024, clubul nostru a fost sancționat cu o penalitate sportivă de 100 000 lei și cu programarea a patru jocuri pe teren propriu fără spectatori, amendă record în istoria modernă a clubului.

  Până în prezent, SCU a atacat autoritățile locale, persoane din conducerea orașului, conducerea clubului UTA, jucători, antrenori și alte persoane, dar nu s-a oprit la a împrăștia ură și dezbinare…

  SCU și-a făcut magazin propriu, cu produse contrafăcute, ca să diminueze veniturile clubului.

  Toate acestea au fost tolerate oarecum, dar a devenit de neacceptat, această ultimă acțiune prin care ”frații” de la CSA Steaua au fost chemați la luptă, punându-li-se la dispoziție biletele gratuit(!), anticipându-se astfel, incidentele inevitabile dintre cele două grupări.

  S-a creat astfel, cadrul „execuției” efective a abonaților clubului și a suporterilor care veneau la meciuri, dar și un impact negativ imens, asupra echipei.

  Clubul a câștigat dreptul de a disputa mai multe meciuri acasă, în play-out-ul Superligii 2023-2024, însă vom fi cea mai dezavantajată echipă, rămânând cu un singur meci desfășurat în fața propriilor suporteri în această fază a competiției.

  Cu sprijinul autorităților, vom lua toate măsurile pentru ca acest grup format din câteva persoane, din cauza cărora suferă acum un oraș întreg, să nu mai aibă acces pe stadion.

  Ne cerem scuze, și în numele lor, de la toți utiștii adevărați.

  Vă mai informăm că vom ataca prin recurs Hotărârea Comisiei de Disciplină.
  Hai UTA!”, se arată în comunicatul remis de conducerea clubului UTA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Tupeu cat talpa! Talpa aia, tip platforma! Asociatia din care fac parte descendentii familiei Neumann a ajuns sa fie apostrofata de acest – nici nu stiu cum sa-l numesc pe acest reprezentant…
   Parca e copy/paste cu momentul preluarii de catre comunisti a – UT-ei Arad si dureroasa tradare! S-a preluat de la privat – F. Neumann si a devenit “proprietatea intregului popor” – dupa ‘89 proprietatea “intregului popor” a devenit proprietatea “unora mai alesi din popor”. Vorba lui Toma Caragiu (RIP) “avantaj servici, ei!”

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.