miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Se pregătește modernizarea unor puncte din rețeaua termică ce străbate orașul. Investiția va scoate 16 milioane de lei din bugetul local

  de Raluca Medeleanu | 25 februarie 2020, 1:14 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  imagine cu rol ilustrativ / Conducte de pe 6 Vânători

  Primăria a pregătit proiectul de hotărâre ce vizează documentația tehnică și economică pentru modernizarea unor puncte din rețeaua termică a orașului, următorul pas fiind ca proiectul să treacă de votul consilierilor locali la ședința de vineri, 28 februarie.

  Modernizare vizează traseul Punctul Termic 5 Grădiște, Punctul Termic 2 Lac, Punctul Termic 4 Macul Roșu, Punctul Termic Pasaj, Punctul Termic 6 Vânători, Punctul Termic Ocsko Terezia, respectiv înapoi la Punct Termic 2 Lac.

  Valoarea totală a investiției ar urma să fie 16.139.042,43 lei (cu TVA), din care construcția și montajul 11.966.805,64 lei (cu TVA).

  „Necesitatea acestor lucrări a apărut ca urmare a faptului că echipamentele din punctul termic precum și rețelele secundare aferente, au fiabilitate scăzută, un grad avansat de uzură, durate de serviciu depășite, reparații curente și capitale frecvente, costuri de exploatare ridicate și importante pierderi de agent termic și de căldură. De asemenea, s-a constatat că anumite tronsoane ale rețelei, se află situate pe terenuri private, făcând imposibilă intervenția în caz de avarii. Este cazul terenurilor aferente imobilelor de pe str. Iustin Marșieu nr.34 – 36, str. St. A. Doinaș nr.24 și str. St. A. Doinaș nr.36. Prin această investiție se preconizează modernizarea instalațiilor interioare și realizarea monitorizării, în vederea preluării în dispecerat a datelor de funcționare ale punctului termic, a controlului și efectuării comenzilor de reglare din dispecerat, precum și reabilitarea rețelelor termice secundare aferente punctului termic”, se menționează în proiect.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.