duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Scos din sacul Moșului pesedist: Grindeanu

  de E. Nola | 30 decembrie 2016, 11:49 AM | Politikos

  0

  Așa cum am prevăzut, partidul a învins, cel mai vestit fiu al Teleormanului a trebuit să se-ncline în fața dorinței celor mulți de a avea un premier uns cu toate alifiile pesediste, plus loțiunea serviciilor atotcuprinzatoare.

  Grindeanu este un tânăr pesedist pur-sânge, fiu de pesedist din cele mai vechi timpuri, având toate calitățile unui social-democrat de extracție criptocomunistă.

  Mai are și marele avantaj că e bănățean, reprezentant al județului revoluționar unde PSD-ul a pus piciorul doar acum, la ultima strigare, spre deosebire de Teleorman, județ în care pesedeul crește și se rostogolește precum ciulinul Bărăganului.

  Un pas înapoi din partea lui Dragnea, un mare pas înainte pentru PSD, partid aflat în aceste zile în criza specifică victoriei peste așteptări, fără program și fără politicieni autentici, autonomi și pregătiți în afara sistemului, fie că sistemul e partidul, fie mafia beneficiarilor tranziției, fie serviciile care, după cum observă mai nou cei mai mulți analiști și vorbitori de pe paginile de socializare, împânzesc corpul aflat în moarte clinică a societății românești precum nenumăratele terminații ale aparatului medical de la reanimare.

  Dâncu nu a fost preferat, era o amenințare masivă la Dragnea, Fifor pare și el mult prea săltareț si cu inițiativă, Grindeanu acesta în schimb este aproape o alegere perfectă în situația dată: este mai mult al partidului, nu a lui Dragnea, necunoscut-nevăzut, cu o activitate de până acum care frizează domeniul mult iubit al imposturii pe față atât de familiar în PSD, ușor de ținut sub control și manipulat cu alte cuvinte.

  Deși a terminat matematica, a predat la universitate psihologie și sociologie, a urmat între timp cursuri peste tot, toate fiind legate de interesul serviciilor secrete și nu atât de ascunse pe cât ar fi de dorit într-o societate care se pretinde democratică și de drept.

  Oricum, este cât se poate de evident, soluția este provizorie, doar de trecut hopul pus în calea noilor stăpâni de neamțul scump la vorbă, Grindeanu fiind omul bun la toate, având tocmai calitățile necesare situațiilor de trecere a hopurilor: tânăr peste măsură, de parcă asta ar fi o garanție, cunoscut doar cercurilor interne ale partidului, având consistența plastilinei din grădinițele patriei.

  Cu privire la această dimensiune doar un exemplu și jumătate: cu câteva zile înainte omul încă asigura timișorenii că nu se va duce sub nici o formă la guvern, el fiind președintele Consiliului Județean Timiș, pus acolo să servească timișorenii, nu să se aventureze la București.

  Peste două zile, Domnul Grindeanu îl asigura deja pe Dragnea de atașamentul său necondiționat, făcându-se preș atât în fața sa cât și a partidului, ilustrându-se plenar în ipostaza primului premier post-revoluționar de tip comunist, subordonat total partidului și secretarului său general.

  Ne așteaptă un an interesant, dacă ne mai interesează…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.