marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  De pe șosea, direct în câmp. Un drum de legătură dintre Arad și Timiș, asfaltat doar până la granița județelor

  de Special Arad | 2 februarie 2021, 10:36 AM | Știri Arad

  1

  (foto: Digi24)

  Un drum proaspăt refăcut din județul Arad duce către nicăieri. După câteva sute de metri, șoferii se văd obligați să oprească în câmp și să se întoarcă. Șoseaua ar trebui să facă legătura între comune din județe diferite și a fost asfaltată doar pe jumătate.

  De la asfalt nou la drum de țară cu noroi în doar câțiva metri, așa se circulă la ieșire din Sânpetru German, județul Arad, către Timișoara. Drumul a fost reabilitat doar parțial, cu fonduri de la Consiliul Județean Arad.

  „Este un drum nou, construit de la zero, prin care Consiliul Județean dorește să asigure legatura acelei zone a județului Arad, respectiv a județului Timiș, cu zonele industriale din Orașul Pecica din judetul Arad, respectiv racordul la autostrada A1”, declară Andrei Ando, director de comunicare CJ Arad, pentru Digi24.

  În județul Timiș, însă, a rămas nemodernizat și este doar pământ și noroi.

  Drumul respectiv e una dintre zecile de șosele comunale care au primit de-a lungul timpului statut de drum județean, nu și fonduri conform noii situații. Oamenii spun că drumul ar fi mană cerească pentru șoferii care tranzitează zona: „Foarte important ar fi să se facă legatura asta, mai sunt aproximativ un kilometru, un kilometru și jumătate fară piatră sau fără asfalt, dacă s-ar face tronsonul ăsta ar fi super ok”. ”Sunt de părere ca ar fi foarte important, ca ar face legatura, ar scurta distanța până la Timișoara, spre Timișoara”.

  „Încă mai avem, din păcate, destul de mult de făcut, mai sunt chiar drumuri județene care sunt pietruite sau în stadiul de drum de pământ”, susține Alin Nica, președinte al CJ Timiș.

  Citește mai mult AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.