Școala Altfel: Elevii clasei Colegiului Naţional „Moise Nicoară”, în vizită la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”

  de - | 29 martie 2017, 4:16 PM | Educaţie

  0

  În cadrul Săptămânii Altfel, elevii clasei a XII-a – Filologie din cadrul Colegiului Național „Moise Nicoară” au vizitat, în data de 27.03.2017, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, în intenția de a definitiva hotărârea lor în ceea ce privește alegerea Universității și a specializării pe care doresc să o urmeze în anii de după absolvirea prestigiosului lor colegiu.

  Însoțiți de prof. univ. dr. Vanda Stan, directorul Departamentului de Limbi Moderne Aplicate și prof. diriginte Mirela Mureşan, elevii au vizitat întreg sediul Departamentului, Biblioteca, Colecția de artă „Doina și Baruțu Arghezi”, sălile de curs, au purtat discuții cu cadrele didactice și studenții. De asemenea, în cadrul vizitei, elevii au participat la o prezentare a noii specializări Chineză-Engleză, făcută de lectorii chinezi ai Institutului Confucius din cadrul UVVG, fapt care a suscitat maxim interes prin gama incredibilă de oportunități și facilități oferite, dar și prin certitudinea obținerii unui mult râvnit loc de muncă foarte bine remunerat, după absolvire.

  Mirela Mureșan, dirigintele clasei a XII-a F, Uman-Filologie din cadrul Colegiului Național „Moise Nicoară”, a declarat: „Este săptămâna altfel la Colegiul Național „Moise Nicoară” și sunt dirigintele unei clase de uman-filologie, prin urmare am rugat-o pe doamna prof. univ. dr. Vanda Stan să facă un periplu prin Europa și America și să prezinte elevilor oportunitățile universitare pe care Uniunea Europeană și America le oferă. Era și normal ca după acest periplu internaţional să venim în România și să coborâm în urbe, la Arad și mi s-a părut că primul pas interesant pentru absolvenţii de filologie este Departamentul de Limbi Moderne al Universității de Vest „Vasile Goldiș”. Acesta este motivul pentru care am vizitat Universitatea, pentru a discuta cu gazdele, ceea ce oferă această Universitate și mai ales să discutăm cu lectorii chinezi, pentru că această nouă specializare începe să prindă în Arad, iar elevii au înțeles că pentru lumea în care trăim, în viitor China este una din variantele posibile”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.